Nilson utan poäng – trots hattrick

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-08

Två heta lirare stod i fokus i matchen mellan HV71 och Djurgården.

Allra hetast var Djurgårdens Marcus Nilson som gjorde tre mål.

Men det hjälpte inte. Hemmalaget HV vann med 5–3 efter två mål av formstarke Mattias Tedenby.

Marcus Nilson.

Marcus Nilson höll nästan på att ordna poäng till Djurgården på egen hand. När han satte sitt tredje mål för kvällen innebar det reducering till 4–3 tio sekunder innan andra periodens slut. Då kändes det som att bortalaget skulle kunna matcha HV.

– Ja, och sista perioden blev också vår bästa i dag. Men HV vann rättvist, vi släppte kanske till lite för mycket för att kunna vinna, sade Nilson.

Totalt har Nilson nu gjort 20 mål under säsongen. Med sina 40 poäng är han hela tolv poäng före tvåan Jimmie Ölvestad i Djurgårdens interna poängliga. Och 40 poäng är också personligt poängrekord under seniorkarriären.

– Jag har ju inte spelat så mycket i elitserien, och 40 poäng i NHL blir svårt om man aldrig får spela power play. Men jag gör absolut en bra säsong nu, synd bara att jag började så trögt i höstas, sade Nilson.

Stark svit

Djurgården hade tre segrar och en oavgjord på de fyra senaste inför matchen mot HV. Laget är starkt på väg uppåt inför slutspelet.

– Vi gör bra matcher hela tiden. Vår svaghet inför slutspelet är kanske att vi inte riktigt har råd med skador. Det märks tydligt att vi saknar Ragnarsson, Ottosson, Krüger och Tjärnqvist. Framför allt Ragnarsson som är vår överlägset viktigaste spelare, konstaterade Nilson.

HV har haft en riktigt dålig period med fem matcher utan seger, men lyckades nu alltså vinna igen.

Två av Tedenby

Hetast i Jönköpingslaget är Mattias Tedenby, som tidigare under säsongen inte alls motsvarat förväntningarna efter förra årets succé i slutspelet.

Tedenby fick inte mycket speltid under hösten när HV vann hela tiden. Men delvis tack vare lagets dåliga form går det nu betydligt bättre för den lille teknikern.

Sex mål på de senaste sex matcherna har det blivit.

– Nu när laget har gått trögt har det blivit lite mer rotation i laget. Då har jag fått mycket mer speltid och det känns verkligen som att det har lossnat, sade Tedenby.