Publicerad 2022-03-05

Djurgården tog en blytung trepoängare mot Frölunda.

Men William Eklund tvingades kliva av efter en otäck smäll.

Frölunda slapp matchstraff, vilket fick Djurgården att rasa.

Det var i inledningen av den andra perioden som 19-årige stortalangen William Eklund tog in pucken i offensiv zon, släppte den vidare – och blev mosad av Andreas Borgman.

Tacklingen såg ut att träffa Eklund på hakan och han blev liggande på isen i smärtor, men kunde till slut resa sig upp för egen maskin och åka av isen.

Borgman slapp matchstraff, vilket rörde upp känslor i Djurgårdslägret. Dick Axelsson var fly förbannad och syntes dunka klubban i sargen vid uppreprade tillfällen.

Vände underläge

Djurgården fick nöja sig med två minuters powerplay där de fick utdelning och kvitterade till 1–1 via Eric Gelinas.

Ett par minuter senare fullbordade Rhett Rakhshani vändningen till 2–1.

Eklund spelade inget mer i andra perioden.

Blytung seger

Djurgården vann till slut matchen med 3–1. Filip Cederqvist gjorde det sista i öppen kasse.

– Varje match är viktig för oss nu, säger Marcus Sörensen i C More.

– Effektiviteten är inte där. Vi har superlägen, men deras målvakt står på huvudet. Vår andra period är kass, tredje desto bättre, men vi ska ha minst en poäng härifrån, säger Frölundas Joel Lundqvist.