Joel Perssons straff bröt LHC:s segersvit

Publicerad 2023-11-18

Formstarka Linköping var nära en stark vändning borta mot Växjö.

Men i straffläggningen avgjorde hemmalagets lagkapten Joel Persson.

– Det är kul när han får visa upp hela sitt register, säger Växjös tränare Jörgen Jönsson i TV4 Play efter 4–3-segern.

Fem raka segrar hade skickat upp Linköping till andra plats i den jämna SHL-tabellen.

Men formtoppen till trots, det började illa borta mot Växjö.

Brian Cooper och Gabriel Carlsson gjorde mål inom loppet av några minuter och Växjö avslutade första perioden med en 2–0-ledning i ryggen.

LHC skulle dock göra match av det hela och reducerade två gånger om. Först genom Anthony Greco när han satte sitt första mål i LHC-tröjan i början av andra och tidigt i tredje satte Patrick Russell 2–3.

TIll slut skulle även 3–3 komma. Med åtta minuter kvar av ordinarie tid kvitterade backtalangen Mattias Hävelid med ett lågt skott från blålinjen.

Straffar

Det tog matchen hela vägen till förlängning och straffläggning men väl där kunde inte LHC fullborda vändningen.

Joel Persson var den enda som hittade rätt i straffläggningen och såg till att Växjö vann med 4–3.

– Det är ett bra lag som vi möter och de har självförtroende. Men vi vinner till sist, det är det viktiga, säger Jörgen Jönsson.