Växjö upp i serieledning efter seger mot Timrå

Timrå sågas efter kollapsen i tredje perioden

Publicerad 2022-12-28

Växjö klev upp i serieledning efter en 5–3-seger mot Timrå.

Efter matchen sågades bortalaget av Anton Lander.

– Det var riktigt jävla dåligt, säger han till C More.

Det svängde fram och tillbaka i Vida arena under onsdagskvällen. Efter att hemmalaget Växjö tagit ledningen genom Dan Sexton gjorde Timrå tre raka mål.

Nicholas Halloran och Jonathan Dahlén såg till så att Timrå kunde gå in till den andra perioden med en 2–1-ledning, och Dahlén blev sedan tvåmålsskytt i mittperioden.

Växjö fick dock in en viktig reducering genom Hardy Häman Aktell, och målet skulle visa sig ge hemmalaget mycket energi.

Tre mål på tre minuter

På lite mer än tre minuter skickade Växjö in kvitteringen, 4–3 och 5–3. Hemmalaget tryckte sedan på för ytterligare mål och Joel Kellman fick chansen att utöka via en straff men missade.

Några fler mål blev det inte och därmed kunde Växjö studsa tillbaka från 0–3-förlusten i toppmötet med Skellefteå i måndags. En extra fin kväll för Hardy Häman Aktell, som blev tvåmålsskytt i matchen.

– Jag tycker att jag spelar bra över hela banan. Det är bra jobb av gubbarna vid båda målen, utan dem går det inte att göra mål, säger han till C More.

Sågas: ”Kan inte se ut så här”

Anton Lander sågar sitt Timrå efter kvällens match.

– Jag vet inte, det är bedrövligt hur vi kommer ut i tredje. Det är alldeles för lätt framför mål och vi täcker inga skott. Det kan inte se ut så här. Det var riktigt jävla dåligt, konstaterar han.

I och med kvällens resultat leder Växjö SHL, men de har en match mer spelad än tvåan Skellefteå.