187 minuter utan mål – då klev Robert Leino fram och visade vägen

Uppdaterad 2024-01-24 | Publicerad 2024-01-23

Två matcher och två perioder utan mål.

Då lossnade det för Örebro.

Laget vände 0–1 till 2–1 och bröt den 187 minuter långa måltorkan.

Efter dubbla matcher där Niklas Eriksson och hans Örebro har fått se sig nollade kom till slut målskörden. I matchen mot Frölunda stod Närkelaget för en krigarinsats och kunde till slut vinna med 2–1.

Hamnade i underläge

Vinsten satt dock långt inne och det såg länge ut som att Örebro skulle fortsätta med sin negativa trend. Hemmalaget hamnade i underläge efter knappt fem minuter av första perioden. Det efter att David Edstrom nätat i boxplay.

Kvitteringen kom först i mitten av den tredje perioden. Samuel Johannesson skickade in pucken i trafiken framför Johansson, pucken studsade på täckande spelare innan Leino slängde sig och skickade in den på backhand i Frölundamålet.

Krävdes videobedömning

Tre minuter senare hade Örebro också vänt på steken. Det krävdes dock videobedömning innan Örebro publiken kunde jubla på riktigt. Trots försök i spel sex mot fem för Frölunda och en jättechans i slutsekunderna var det till slut ÖHK drog längsta strået.

– Jag tycker att det är en av de bättre matcherna vi har gjort på länge. Det känns inte bara som en vinst, utan något som vi kanske också kan bygga på, säger 2–1-målskytten William Wikman till TV4 Play.