Lars Johansson bytte ut sig själv

Publicerad 2024-02-29

Lars Johansson stod i båset när andra perioden började.

LEKSAND. Lars Johansson släppte in ett tidigt mål i matchen mot Leksand, men räddade resterande skott.

När andra perioden började var han utbytt.

– Det var hans eget beslut, säger Roger Rönnberg till TV4.

Leksands IF
Frölunda HC

Roger Rönnberg rasar efter matchstraffet i Leksand: ”En svart dag för hockeyn”

När pucken släpptes för period nummer två i var det Frans Tuohimaa som stod mellan stolparna i Frölundamålet. Det trots att Lars Johansson var den som startade som burväktare för gästerna. Johansson befann sig då i stället i båset.

– Han är inte 100. Något i kroppen, säger Frölundas målvaktstränare Peter Iversen till Sportbladet.

Släppte in första skottet

Ja, Lars Johansson fick inte den bästa starten. Efter en minut och fyra sekunder av matchen hade Leksand sitt första skott på mål. Ett skott som Johansson också tvingades släppa in.

Lite senare i perioden var det en Leksandspelare som åkte in i Johansson. Det var dock ingen större smäll, utan Johansson kunde då spela vidare och verkade inte heller få ont av situationen. Om det är denna smäll Johansson känt av är oklart.

Egna missar

Inte heller Frans Tuohimaa skulle få en lätt match. Efter individuella misstag från Frölundaspelare kom 2–0 och 3–0, vilket också blev slutresultatet.