Ishockey i augusti – då sprack isen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-08-20

...och då gick Brynäs ikapp Leksand – men förlorade efter straffar

Träningsmatchen mellan Brynäs och Leksand tvingades avbrytas i den sista perioden.

Brynäs låg under med med 1–3 när isen sprack i Tegera Arena (gamla Ejendals Arena).

Ett lyckligt uppehåll för Brynäs som kunde både reducera och kvittera innan matchens slut.

Brynäs IF

I går vann Brynäs stort mot Mora med 8–3.

En urladdning som verkade kännas i benen när de på fredagen mötte Leksand.

Dock inledde laget med att ta ledningen efter 16.56 på den första perioden. Ett riktigt drömmål av Joachim Rohdin som fintade bort två Leksandsbackar innan han drog in pucken med ett handledsskott.

Därefter började Leksand-offensiven. 12 sekunder in på den andra perioden kom kvitteringen, Johan Hägglund lurade Björn Bjurling i Brynäskassen.

Sprucken is

Leksand tog ledningen efter 11.47 då Tomas Kollar hittade målet i spel fem mot fyra.

Mindre än tre minuter senare stod det 3–1. Jon Knuts kunde skjuta i öppet mål.

Den tredje perioden hann bara spelas i en och en halv minut innan matchen tvingades avbrytas. Isen hade nämligen spruckit vid Leksandsmålet. Efter många om och men kom spelet igång igen och lagen fick byta sida efter tio minuter för mest rättvisa utgång.

Vände efter vilan

Brynäs fick ett välbehövligt uppehåll för de trötta benen och kom ut piggare på slutet.

14.43 kom reduceringen till 3–2 genom Jörgen Sundqvist.

Sedan, med åtta sekunder kvar, kom kvitteringen genom Calle Järnkrok.

Matchen togs till staffar. Men då förlorade Brynäs när Johan Alcen avgjorde för Leksand.