Björks bjudning gav Djurgården segern

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-20

Difs första hemmaseger mot HV på fyra år

Johan Björk gav bort pucken till Jacob Josefsson – och Djurgården tog första segern hemma mot HV71 på fyra år.

– Han tappade pucken och det var bara att skjuta, säger Josefsson.

Djurgården har under de senaste säsongerna haft väldigt svårt hemma mot HV71.

I kväll såg Stockholmslaget ut att vara illa ute på nytt, då man tappade en 2–0-ledning till 2–2 i den andra perioden.

”En underbar känsla”

Det var fortsatt ovisst i den tredje perioden, men med bara fem minuter kvar att spela bjöd HV71:s Johan Björk på Djurgårdens ledningsmål. Björk tappade pucken framför egen kasse, Jacob Josefsson tackade, tog emot – och sköt 3–2 bakom Stefan Liv.

– En underbar känsla att avgöra matchen, säger Josefsson.

Målet var Josefssons första för säsongen. Även Mathias Tjärnqvist hittade målet, efter att gått mållös under säsongsinledningen.

Tjärnqvist gjorde 1–0 i powerplay och Tim Eriksson styrde in 2–0. HV kom tillbaka i powerplay, när Martin Thörnberg sköt 1–2 bakom Stefan Ridderwall. Stortalangen André Petersson fixade sedan 2–2, innan Johan Björk ställde till det för sitt lag.