Färjestads 2011 – ett mardrömsår

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-20

Det nya året har börjat tungt för Färjestad – som ännu inte tagit en enda trepoängare under 2011.

Efter ett rafflande slut och straffar såg Djurgården till att värmlänningarna förlorade sin femte raka match.

Förlustsiffrorna skrevs till 3–4.

Färjestad BK

Med bara drygt tre minuter kvar att spela såg det som ut att Färjestad hade säkrat segern. Djurgårdens Tim Eriksson satte ovårdat upp klubban i ansiktet på Marius Holtet och blev tilldelad två plus två för förseelsen.

Sen kvittering

Därefter smällde Dragan Umicevic in 3–2 och Färjestad fick fortsätta att spela power play. Tre poäng var in räckhåll – men då ville Daniel Widing annat. Med bara sju sekunder kvar av ordinarie tid small det till bakom Christopher Nihlstorp och matchen gick till förlängning.

– På något konstigt sätt lyckas Widing få in pucken och sett till hela matchen tycker jag det var rättvist, sade Djurgårdstränaren Mikael Johansson.

”För långt byte”

Tommy Samuelsson såg poängen försvinna:

– Tyvärr får vi ett för långt byte och klarar inte av att försvara oss.

Förlängningen blev mållös och matchen gick till straffar. Där blev John Norman ende målskytt när han distinkt hängde upp pucken, medan övriga straffar var klena och övermodiga.

– Det kan alltid gå lite hur som helst när det blir straffar, men det var fortfarande ett skönt sätt att vinna på, sade Johansson.

Färjestad formsvagt

Färjestad har fått en tuff inledning på det nya året och är ett av elitseriens formsvagaste lag under 2011.

– I matcherna, när vi får ett baklängesmål, påverkar det oss. Det tar längre tid innan vi kommer tillbaka på ruta ett. Men rent känslomässigt innan matcherna är det inga problem, sade Samuelsson.

Mot Djurgården låg man under med 0–2 efter två perioders spel, men fick sedan upp farten i den tredje perioden.

Det var alltså riktigt nära att räcka till seger.

– Jag är ändå nöjd med matchen. Vi pratade inför den tredje perioden att driva på mål och skapa lägen genom det. Och det gjorde vi bra, sade Samuelsson.

Djurgården vann mycket tack vare sitt stabila powerplay. Stockholmslaget hade finurliga lösningar och kombinationer som lurade Färjestad.