Stjärnan på väg bort från Växjö

Av: Hans Abrahamsson

Publicerad:

HOCKEY

Linus Fröberg, 25, har debuterat i Tre Kronor under hösten och sitter på ett utgående kontrakt med Växjö.

Enligt uppgifter till Sportbladet går förhandlingarna trögt: 

– Med vissa spelare är det bättre att spela klart säsongen, jag tycker Fröberg tillhör den kategorin, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Linus Fröberg var en lågbudget-värvning när han 2015 kom till Växjö från allsvenska Karlskoga. Under snart fyra säsonger i Växjö har den hårt jobbande centern tagit steg varje säsong, både spel- och poängmässigt. I höstas fick värmlänningen även debutera i Tre Kronor.

Det innebär också att lönenivån har förändrats rejält. 

Från en lön på uppskattningsvis runt 80 000 kronor i månaden kan nu Fröbergs marknadsvärde ha fördubblats, eller till och med mer än så. 

Enligt vad Sportbladet erfar är parterna just nu en bra bit från varandra i förhandlingarna.

Oviss framtid i klubben

Något Henrik Evertsson inte riktigt håller med om. 

– Nja, vi har egentligen inte pratat något konkret över huvud taget, säger han. 

Samtidigt förnekar han inte att det är ovisst om Fröberg blir kvar i klubben även kommande säsong: 

– Han kan vara på väg att slå igenom som toppcenter, gör han det är det klart han ska ha en roll och en lön som en sådan. Om inte, ja då är det väl det motsatta, så att säga.

Många utgående kontrakt

Enligt vad Sportbladet erfar finns det intresse både från andra SHL-klubbar och från KHL. 

Växjö har flera tunga forwardskontrakt som går ut efter den här säsongen. Namn som Roman Horak, Julius Junttila, Tuomas Kiiskinen, Janne Pesonen, Brendan Shinnimin, Liam Reddox och Martin Lundberg. 

Samt Fröberg då. En hel del talar för att ett eventuellt beslut om Fröbergs framtid kommer i slutet eller efter säsongen:  

– Det finns fler forwards hos oss som är i samma sits. Vissa avtal kan man säga är ganska ”lågt hängande frukt”. Ta Erik Josefsson (som nyligen förlängde), där vet vi var vi är och var han är. Andra händer det mycket rent utvecklingsmässigt. Därför är det svårt att ta de besluten nu, där är det bättre att spela klart. Det är flera spelare som varit i den situationen, jag tycker att Fröberg tillhör den kategorin, säger Henrik Evertsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!