Här kysser han slutspelskungen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-24

”Foppa” målade igen

Peter Forsberg tog sig aldrig till slutspel men det är ändå en ”Foppa” som dominerar i kvartsfinalerna.

Johan ”Pite-Foppa” Forsberg gjorde i kväll sitt femte mål på fyra matcher och kysstes av lagkamraten Pierre-Edouard Bellemare när Skellefteå vann med 3-2 och kvitterade till 2-2 i matcher mot Färjestad.

– Det är mycket som är kul där ute men hela laget måste visa att vi vill vara med, sade Forsberg efter två perioder till PPV.

Johan Forsberg kom till Skellefteå från Björklöven inför säsongen. Efter bara nio mål på 55 grundseriematcher gör nu 24-åringen stor succé i slutspelet.

”Ett slutspelsmål”

Forwarden, ”Pite-Foppa” kallad, gjorde Skellefteås första mål i den fjärde kvartsfinalen mot Färjestad. Forsberg femte mål på fyra slutspelsmatcher.

– Jag går in på mål och (David) Rundblad drar iväg ett stenhårt backhandskott och jag styr in den. Ett slutspelsmål, sade Forsberg till PPV.

Men 24-åringen var långt ifrån nöjd med lagets prestation efter två perioder.

Sågar lagets prestation

– Jag tycker att vi är för loja. Vi har inget riktigt tryck i grejerna. Första perioden ska vi inte ens prata om men jag tycker att båda perioderna är för dåliga, säger Forsberg.

– Det händer mycket kul där ute men det gäller att visa att vi vill vara med.

I den tredje perioden visade Skellefteå det när man kvitterade i power play med bara minuter kvar av matchen och tvingade Färjestad till en förlängning. Där vann Yared Hagos en tekning bak till finländaren Jyri Marttinen som drog till direkt och avgjorde.

Ställningen är nu 2-2 i matcher.