Krislaget vann trots tappad ledning – efter oroande bilderna

Uppdaterad 2022-02-13 | Publicerad 2022-02-12

Krislaget Djurgården hade en tillsynes bekväm ledning med 4–1 när Luleå besökte Hovet. Men ränderna går inte ur i första taget. Luleå kvitterade men Djurgården lyckades vinna på straffar, 5–4. Men det kom till ett högt pris.

Djurgårdens superstjärna William Eklund gick av efter att ha blivit inknuffad i målburen.

Hemmalaget imponerade stort och när första perioden var slut stod det 2–0 på tavlan. Tim Söderlund som satte det första målet på ett fint sätt och firade sedan i enlighet med prestationen vid målet, genom att kasta sig in i plexiglaset – som sprack.

– Jag är för hård för plexit, säger Tim Söderlund om målgesten i C More.

Söderlund var även inblandat i ett bråk med Luleås Radek Muzik i slutskedet av den första perioden.

– Jag har ingen aning om vad det handlade om. Det blev lite gurgel, men det är så det ska vara.

Tuffa smällen för stjärnan

Luleå reducerade med en man mindre genom Pontus Andreasson men inte ens 30 sekunder senare replikerade Djurgården med att Tim Söderlund gjorde sitt andra mål för kvällen. Hur han firade? Med att hoppa in i plexit, så klart.

I den tredje perioden fick Djurgårdens William Eklund en rejäl smäll och blev liggandes på isen. Eklund tog sig förbi Oscar Engsund men fick sedan en knuff så att Eklund först kolliderade med Joel Lassinanti och sedan slog ansiktet i stolpen. Eklund utgick sedan och kom inte tillbaka i spel.

– Jag fick höra att han inte skulle spela resten av matchen, men jag vet inte hur han mår just nu, säger Djurgårdens tränare, Joakim Fagervall till C More efter matchen.

I C More:s studio gav programledaren Lasse Granqvist beskedet att William Eklund inte behövt uppsöka sjukhusvård.

I det efterföljande powerplayet så satte Marc-Andre Gragnani 4–1.

Galna avgörandet

Men Djurgården tog flera onödiga utvisningar i rad. Luleå reducerade två gånger om och sedan kom kvitteringen, i powerplay. 4–4 och Djurgården var återigen illa ute. Det som länge såg ut som en stabil Djurgårdenvinst gick istället till straffar.

Stor matchhjälte blev Tim Söderlund som satte sin straff på ett riktigt fint sätt.

– Det var skönt, det var lite nervöst där i tredje, säger Tim Söderlund i C More.