Show av Sylvegård när Växjö vann

Publicerad 2023-11-16

SKELLEFTEÅ. Stjärnvärvningen Andreas Johnson saknades i Skellefteå – då stal Marcus Sylvegård showen med fyra (!) mål i matchen.

Landslagsforwarden låg bakom allt när Växjö vann med 5–4.

– Jag ska fortsätta jobba och göra så många mål jag kan, säger han.

Skellefteås värvning av NHL-forwarden Andreas Johnson har varit den mest spektakulära och omdiskuterade SHL-övergången den här hösten.

Tanken var att han skulle göra debut i kvällens hemmamötet med Växjö, men så blev det inte.

Redan på förmiddagen hissade tränaren Robert Ohlsson varningsflagg för att forwarden inte skulle kunna spela.

Så blev det också. Johnson uppges ha en lättare skada och debuten får vänta.

Det började också på sämsta tänkbara sätt för hemmalaget. Redan efter 19 sekunder styrde Marcus Sylvegård in ledningsmålet. Samma spelare ökade också på till 2–0 efter 15 minuter.

Kvitterade i slutminuterna

Men Skellefteås repliker kom snabbt. Bara 28 sekunder senare styrde Simon Robertsson in säsongens första mål och sedan dundrade Jonathan Pudas in kvitteringen i powerplay.

Marcus Sylvegård var inte klar. Fyra minuter in i mittperioden satte han Växjö i ny ledning, återigen framspelad av radarpartnern Kalle Kossila.

Sylvegårds elfte mål för säsongen.

En ledning som Ludvig Nilsson ökade på till 4–2, men Skellefteå vägrade ge sig. Återigen hämtade de upp ett tvåmålsunderläge .

Oskar Nilsson skickade in reduceringen i powerplay direkt efter en tekning då två minuter återstod av mittperioden.

”Skönt med fyra mål”

Och då bara 3.12 återstod av tredje perioden kvitterade supertalangen Axel Sandin Pellikka.

– Vi tar onödiga utvisningar och Skellefteå är bra i powerplay och då smäller det, säger Sylvegård.

Matchen gick till förlängning och sedan straffar och där avgjorde alltså Marcus Sylvegård som var den enda som gjorde mål.

Kommer du spara klubban?

– Jag kände faktiskt inte så bra med den på uppvärmningen men ja, det är skönt att göra fyra mål.