Drömmål när Leksand vann mot Malmö

Hrivik klackade fram pucken till sig själv

Uppdaterad 2022-10-09 | Publicerad 2022-10-08

LEKSAND. Nya CCM-kedjan avgjorde matchen för Leksand.

Marek Hrivik klackade fram pucken till sig själv och frispelade Carter Ashton som fick öppet mål.

– Jag har aldrig sett någon göra något liknande. Han spelade fotboll på isen. Han är en otrolig spelare, säger Ashton om Marek Hrivik.

Det var lördagsfest i Tegera arena på lördagseftermiddagen.

En fullsatt arena fick se Leksand mot Malmö i en målsnål historia med mycket kamp och sargdueller.

Hemmalaget tog ledningen via den så kallade krigarkedjan med Jon Knuts, Martin Karlsson samt Patrik Zackrisson. Efter bök och stök vid Malmös Daniel Marmenlind lyckades Knuts trycka in pucken och målet godkändes efter videogranskning.

Efter att Matt Caito tryckt ut pucken till läktaren och blivit utvisad kvitterade Malmö genom Ponthus Westerholm. Pucken hamnade hos Ponthus efter en retur och målet var helt öppet för Malmö-forwarden.

Justin Kloos har startat den här säsongen piggt för Leksand och leder den interna poängligan. Efter 6.51 utökade han den ledningen när han pricksköt in 2–1 under armen på Marmenlind.

Marek Hrivik klackade till sig själv

Noterbart är att Leksand hade hela tre ramträffar i de två första perioderna.

Malmö vann skotten med 14–6 i den andra perioden efter flera fina sekvenser och långa anfall.

I den tredje perioden fick publiken, kanske för första gången på lördagen, se förstakedjan vid gott humör och visa kvalitet.

Carter Camper snodde pucken från Markus Lauridsen och fick iväg en passning till Marek Hrivik som klackade (!) pucken till sig själv. När slovaken väl fått kontroll på pucken så frispelade han Carter Ashton som satte 3–1-pucken i öppet mål.

– Det var en styrning som kom mot mig och jag försökte bara vinkla fram den. På något sätt fick jag foten på den. Sen kunde Carter göra mål, säger Marek Hrivik.