Stefan Warg: ”Vi skjuter oss själva i foten”

Publicerad 2021-11-25

SKELLEFTEÅ. Turbulensen fortsätter för Djurgården efter Linus Vidells anmälan mot klubben.

Mot Skellefteå inkasserades fjärde raka förlusten och laget är fast förankrat som tabelljumbo.

– Vi skjuter oss själva i foten, vi har inte råd att ta sådana utvisningar, säger backen Stefan Warg om förlusten till CMore.

Det återstår sex omgångar innan SHL går in i julvila och tar ledigt för landskamper, bland annat i Ryssland för Tre Kronor.

Men just nu ser det inte ut att bli en trevlig jul för Djurgårdens IF.

Mycket turbulens på isen och utanför för att julmyset ska infinna sig.

På torsdagskvällen mötte man Skellefteå på bortaplan och med en diger skadelista hade man ingen chans, sett till hela matchen. Visserligen höll man nollan i en period, men efter två mål på sju minuter av Linus Karlsson samt Rickard Hugg sjönk tabelljumbon ihop.

1–0 kom i powerplay. Skellefteås bäste målskytt Linus Karlsson pricksköt in pucken när Ludvig Rensfeldt satt utvisad.

”Inga kommentarer”

– Vi var nöjda med förstaperioden, men i andra perioden så tar vi en utvisning i en back-check. Vi har inte råd att ta sådana utvisningar. Vi skjuter oss själva i foten. Vi försöker göra defensiven stark. säger Stefan Warg till CMore.

I den tredje perioden reducerade Djurgården via ett tung slagskott av Marc-André Gragnani.

När 6.38 återstod av matchen avgjorde Skellefteå. Ett vackert anfall avslutades med ett fint mål av Jonathan Johnsson som inför matchen berättade att han förlängt sitt avtal till 2024. Målet kom efter fint förarbete av Linus Karlsson.

Hittills har den här säsongen var en extrem besvikelse för stockholmarna, med många extra ordinära händelser.

Den sista i raden blev offentlig i veckan när Djurgården bekräftade att en spelare, Linus Videll, gjort en arbetsmiljörelaterad anmälan mot klubben. Anmälan ska handla om att Videll ansett sig felaktigt behandlad av Djurgården som arbetsgivare.

– Vi kommentar inte Linus Videll, säger Joakim Eriksson till Sportbladet i samband med torsdagsmatchen.