Rögle vann dubbelmötet – efter omdiskuterade målet

Publicerad 2022-02-08

Rögle vann under måndagens första möte mot Timrå.

I returmötet hamnade de i underläge – men lyckades vända och vinna. Snackisen blev Rögles kvittering: Var det hög klubba?

– Ja, det var nog gränsfall, säger målskytten Anton Bengtsson till C More efter andra perioden.

Efter måndagens sömnpiller så bjöd Rögle och Timrå upp till en fartfylld match under tisdagen. Jens Lööke gav Timrå ledningen tidigt i den första perioden och sedan skulle Jeremy Boyce Rotevall utöka ledningen i boxplay.

Tempot och intensiteten ökade markant i den andra perioden. Rögle reducerade till 2–1 genom Leon Bristedt, hans tionde mål för säsongen.

Omdiskuterad kvittering

Sedan klev Anton Bengtsson fram och styrde in ett högt skott från blålinjen. Målet godkändes direkt, men videorummet ville titta en extra gång på det innan spelet kunde återupptas. Klubban var under ribban och Rögle hade kvitterat med 21 sekunder kvar av andra perioden.

– Vi hade så många chanser så det var skönt att få utdelning. Ja, det var nog gränsfall på hög klubba. Skönt att få med sig det domslutet, säger Anton Bengtsson till C More efter andra perioden.

Två mål på 22 sekunder

Rögle kom ut starka efter kvitteringen och Ted Brithén visade vägen. Forwarden stod för två mål på bara 22 sekunder, framspelad båda gångerna av matchens gigant, Leon Bristedt. Timrå gav inte upp och Per Svensson av alla spelare, fick ett friläge i boxplay och smällde upp den i krysset. Leon Bristedt lyckades även sätta pucken i öppet mål, vilket betydde att han gjorde fem (!) poäng.

Men närmare än så kom inte Timrå och fick se sig besegrade två gånger på två dagar.