Både Skellefteå och Färjestad saknade sina OS-uttagna spelare. För Färjestads del var det mest påtagligt – då de saknade sina tre bästa centrar.

Då blev uppgiften för svår och värmlänningarna föll tungt med 4–1.

Strauss Mann, Stefan Loibl, Tom Kuhnhackl och Jonathan Pudas saknades i Skellefteå på grund av stundande OS. Men frågan är om Färjestads tre tapp var betydligt tyngre. I Färjestad saknades deras tre bästa centrar, Jacob De la Rose, Gustav Rydahl och Linus Johansson. De tunga bortfallen syntes omgående hos värmlänningarna, då Färjestad saknade den fart, smartness och tyngd som krävs för att utmana Skellefteå.

Ketchupeffekt i mittenronden

Första perioden kom de undan med blotta förskräckelsen. 0–0 på tavlan, men 15–4 i avslut. Sedan kom ketchupeffekten. Ledningsmålet signerades av Oscar Möller, tidigt i den andra perioden. Jayce Hawryluk dubblade ledningen i just powerplay.

Filip Sandberg satte sedan sitt första mål i Skellefteåtröjan med ett välriktat direktskott.

– Det är skönt att få utdelning. Inte ofta man gör ett direkt-”slagge”. Jag vill visa lite finlir ibland också, säger Filip Sandberg till C More.

Färjestad reducerade i fem mot tre genom Joel Nyström i mitten av den tredje perioden. Men närmare än så kom inte värmlänningarna – som förlorade med 4–1 efter att Linus Karlsson gjort mål i öppen kasse. I och med segern är Skellefteå nya serieledare.