Publicerad 2020-12-30

LEKSAND. Axel Brage har haft en skräck-säsong hittills.

Och släppte in första skottet mot Skellefteå.

Men storspelade därefter, svarade för makalös räddning, och fick en trevlig avslutning på 2020.

– Skönt att kunna visa grabbarna att vi kan vinna när jag står i mål, säger hjälten till CMore.

Leksands IF

Leksand kom till matchen med två förluster i följd och Skellefteå slog Örebro hemma i lördags.

Det var en match som handlade om placeringarna i mitten av tabellen och om vilket lag som skulle öka avståndet till köplatserna i serien.

Och en till sak.

Axel Brages mardrömssäsong, skulle den fortsätta eller upphöra?

Han fick förtroendet i mål i matchen och hans statistik 2020–21 är kanske inte den roligaste eller den bästa. Snarare tvärtom.

I premiären i höstas stod han i två perioder innan han blev utbytt. Facit fyra insläppta mål.

Sedan fick han chansen i oktober mot Luleå. Facit tre insläppta mål på 31 minuter.

Ny mardrömsstart

Därefter har han inte stått en enda minut och fått nöta bänk när Janne Juvonen storspelat i kassen.

Matchen mot Skellefteå startade inte heller så bra för Brage och efter fyra minuter släppte han in ett mål när Niclas Burström rakade in pucken från nära håll.

Blev inte bättre av att Skellefteå gjorde 0–2 fyra minuter senare genom Linus Lindström. Just då stod målvakten noterad för en räddning i matchen och en ny mardröm var på gång.

”Starten var fantastisk”

Men kvällen slutade lyckligt för Brage och Leksand. Målvakten spelade upp sig och svarade för en av säsongens räddningar när han räddade öppet mål efter fem minuter av den tredje perioden. Han var överspelad och slängde ut klubban i ett desperat försök att rädda Jonathan Berggrens skott och det räckte.

Leksand vann till slut med 5–3 efter att gjort tre mål på 206 sekunder i inledningen av den tredje perioden.

– Starten var fantastisk. Skönt att släppa in två av tre direkt. Bara köra sedan, sade Brage till CMore om inledningen.

Och fortsatte:

– Bra sista period, en effektiv sådan. Och jag fick visa att jag kan spela hockey, även fast man kanske inte trott det den här säsongen.