Carlsson släckte Rögles hopp

Publicerad 2017-03-04

Ishockey. Rögle behövde en seger. Men Frölunda - och Patrik Carlsson - satte effektivt stopp för det.

Carlsson blev tremålsskytt i 3-1-segern och släckte Rögles sista lilla hopp om att hänga kvar i SHL utan kvalspel.

Rögletränaren Anders Eldebrink är dämpad efter matchen. Det var bara tre poäng som gällde, i stället blev det till sist även teoretiskt omöjligt att kravla sig över kvalstrecket.

Två omgångar återstår, men redan nu kan Ängelholmslaget börja ställa sig in på ett nervöst direktkval mot ett av lagen från hockeyallsvenskan.

– Vi gav bort matchen i första perioden, säger Eldebrink besviket.

– Vi är ineffektiva och gör individuella misstag som vi inte borde göra på den här nivån.

För Patrik Carlsson var det precis tvärtom. Han gjorde mål på varenda läge.

I alla fall nästan. Ett skott smet förbi via stolpens utsida och några lägen till stoppades av Röglemålvakten Anders Lindbäck.

– Man grämer sig nästan lite över de chanserna, men samtidigt spelar vi fantastiskt bra i kväll. Det var en rolig kväll, säger Carlsson.

Lundqvist hyllades

Inför matchen hyllades lagkaptenen Joel Lundqvist för match nummer 800 i Frölundatröjan. Men det var Carlsson som stal föreställningen.

Den 29-årige centern, normalt sett kanske mer en grovjobbare än målskytt, har radat upp poäng den senaste tiden och fick en riktig islossning mot Rögle. Första målet satt redan efter 1.21, en snygg backhandlyftning.

– Sedan är det ju två returmål egentligen. Det gäller att stå på rätt ställe vid rätt tidpunkt. Ibland studsar de bara förbi, men i dag sökte sig puckarna till klubban, säger han.

Rögles sista chans att undvika kvalspel var att avsluta säsongen med tre raka segrar. Men laget fick en brant uppförsbacke i Scandinavium. För som om inte två mål var nog höll sig Carlsson framme en tredje gång i början av den andra perioden.

Måste kvala

Rögle var sedan aldrig riktigt nära en trepoängare, trots att laget stundtals spelade riktigt bra och till slut ändå ordnade lite spänning i matchen.

Ett reduceringsmål i slutet av andra perioden, efter ett friläge för Ludvig Rensfeldt, gav ny energi. Men lagets ineffektivitet straffade sig hårt, konstaterar Anders Eldebrink.

– Jag tror att vi har sju frilägen, det är otroligt att vi inte kan göra fler mål på så många frilägen, säger han.

– Men vi ska hitta en väg, jobba i de två sista matcherna och sedan förbereda oss för kvalet.

TT

Följ ämnen i artikeln