Ishockey. Luleå tog ett kliv närmare slutspel i SHL.

Efter tre raka förluster blev det seger med 3-0 hemma mot jumbon Rögle.

Andreas Falk blev matchvinnare med ett mål och en assist.

Trepoängaren innebär att Luleå, med fyra matcher kvar av grundserien, ökade marginalen till slutspelsstrecket till sex poäng, även om Djurgården har en match mindre spelad.

För ett skadeskjutet Rögle, som inte gjort mål på drygt sju perioder, börjar möjligheten att undvika kval försvinna. Laget har åtta poäng upp till Örebro på fast mark, och närkingarna har en match mindre spelad.

Luleå dominerade stort den första dryga halvan av matchen, men lagets ineffektivitet tillsammans med bra målvaktsspel av Anders Lindbäck, gjorde att det länge bara stod 1-0.

Ledningsmålet, efter 8.17 av andra perioden, kom också efter en turlig studs. Rögles Dominik Granak försökte spela undan pucken i ena sarghörnet, men den tog i stället på hemmabacken Ilari Melarts skridsko och friställde Andreas Falk som inte gjorde något misstag.

– Jag håller mig där i slottet och den bara studsade fram, så jag tänkte att jag måste skjuta, sade Falk, som gjorde säsongens tredje mål och det första sedan i november, till C More.

Falk var nära att bli tvåmålsskytt, men passningen som var ämnad för honom fastnade i stället framför mål och hemmabacken Daine Todd kunde forcera in 2-0. Det målet kom i spel fyra mot tre efter 5.37 av den tredje perioden och Falk fick en passningspoäng.

Det sista målet gjorde Kael Mouillierat i tom kasse.