Sjunde raka förlusten för Rögle

Publicerad 2016-10-20

Ishockey. Förlustraden blir allt längre för bottenlaget Rögle under olycksmånaden oktober.

Det blev visserligen en poäng, men till slut sjunde raka förlusten när Luleå vann med 3-2 efter straffar.

– De måste skjuta när isen är dålig, det borde de fatta, sade tränaren Anders Eldebrink som var frustrerad över sitt lags alla missar i straffläggningen.

Johan Forsberg avgjorde för Luleå i den sjunde straffomgången och målvakten Joel Lassinantti släppte bara en av sju straffar förbi sig.

– Jag hoppades att jag skulle få chansen, men det tog några rundor. Men det gick som jag ville, sade Forsberg till CMore.

Forsberg drog hemmamålvakten Oscar Dansk och lyfte upp pucken i nättaket med en backhand.

Rögletränaren Anders Eldebrink var irriterad över alla missade straffar i hans lag. En lågmäld Eldebrink pratade ändå om att det var ett steg i rätt riktning rent spelmässigt.

– Vi var bra i andra perioden, men blev oroliga i den tredje, sade Eldebrink vars lag inte har vunnit sedan den 29 september.

Hans Rögle dominerade den andra perioden stort och tog ledningen med 2-1 sedan Ludvig Rensfeldt vinklat in ledningspucken med ena skridskon. Dessförinnan hade Luleå missat en straff genom Johan Harju.

I den tredje perioden tog Luleå över och Johan Harju fick revansch för straffmissen när han satte kvitteringen.

Luleå har vunnit tre av sina fyra senaste matcher och ligger kvar på sjätte plats. Rögle ligger kvar som nästjumbo.