Nu avgörs kampen kring SHL-strecken

Publicerad 2017-03-09

Ishockey. Mycket står på spel när den 52:a och sista omgången i SHL avgörs i kväll.

Tre lag slåss om två slutspelsplatser. Och två är inblandade i kampen om en direktplats till kvartsfinalerna.

Mötet mellan Skellefteå och Djurgården är det med mest i potten. Skellefteå är sexa och sist av de lag som har direktplats till kvartsfinal. Bakifrån hotar Färjestad, som är två poäng efter men har bättre målskillnad än Skellefteå. Därför måste Skellefteå ha två poäng mot Djurgården för att vara helt säkert. Vid en poäng och seger för Färjestad borta mot HV71 går sjätteplatsen till Färjestad.

I kampen om att nå slutspel och spel i åttondelsfinalerna är tre lag inblandade - Djurgården, Luleå och Karlskrona. Nian Djurgården har flest poäng, 68, tian Luleå har 67 och elvan Karlskrona under strecket har 65. Men till skillnad mot Djurgården har både Luleå, som har Rögle hemma, och Karlskrona, med Örebro hemma, matcher mot lag som inte har annat än äran att spela för.

Bäst trend i trion? Utan tvekan Djurgården med sex raka segrar. Mellan storförlusterna mot Färjestad (0-5) och HV71 (0-6) klämde Luleå in en 5-2-seger mot Leksand. Karlskrona har vunnit tre av de fem senaste men föll senast mot Brynäs med 2-5.

Växjö kommer att vinna SHL medan Linköping, HV71 och Frölunda slåss om andraplatsen.

I botten väntar kvalspel för Leksand och Rögle.

TT

Följ ämnen