Brynäs vände till seger

Publicerad 2016-11-26

Ishockey. Brynäs hade lärt sig Skåneläxan.

Efter att ha tappat ledning mot Malmö senast vände laget 1-2 till seger med 4-2 borta mot Rögle.

Därmed kan Gävlelaget lämna Skåne med en seger på två matcher.

I torsdags ledde Brynäs länge borta mot Malmö, men släppte in två mål de sista fyra minuterna och föll med 1-2.

Den här gången hamnade Gävlelaget i underläge efter två perioder, men gjorde tre mål i sista och vände:

Nick Johnson kvitterade i numerärt överläge efter 43 sekunder, bara 2.45 senare sköt Simon Bertilsson segermålet med sitt första mål för säsongen och Jacob Blomqvist säkrade vinsten med 4-2 i tom bur med 15 sekunder kvar att spela.

– Skönt med en vinst, men vi är inte nöjda med insatsen, sade segerskytten Simon Bertilsson till CMore.

– Vi är inte nöjda med våra tre senaste matcher, men vi har ändå vunnit två av dem så det är väl en styrka. Vi släpper till alldeles för många målchanser, sade han.

Brynäs förstärkte sin andraplats och krympte avståndet till ledande Frölunda - som föll i Linköping - till sex poäng.

För Rögle nästjumbon ser det dystert ut. Både skadelistan och förlustsviten växte. Skånelaget har tre raka förluster - och har bara en seger på åtta matcher efter landslagsuppehållet - och nio spelare på skadelistan. Mot Brynäs var David Åslin (en assist) tillbaka, men både Sebastian Wännström och Sebastian Collberg var nya på den långa frånvarolistan.