Karlskrona fortsätter vinna

Publicerad 2016-10-07

Ishockey. Förra säsongens särklassiga jumbo Karlskrona har presterat en säsongsinledning som har överraskat de flesta.

4-1 hemma mot Rögle innebar fjärde raka segern och en placering som tvåa i den haltande SHL-tabellen.

– Många tippade oss i botten men vi har fått ihop det bra och så länge vi gör rätt saker är vi ett bra lag, säger forwarden Alexander Bergström.

Förra säsongen tog Rögle full poäng och släppte bara in ett enda mål under två matcher i Karlskrona. Detta besök blev inte lika lyckat. Första perioden var knappt fem minuter ung då Karlskronas flitige målskytt Mattias Guter siktade in sig i spel fem mot fyra och handledsskottet nådde nätet bakom en lika skymd som chanslös målvakt Lars Volden.

– Klart det var skönt att få första målet, säger Alexander Bergström till TT.

Karlskrona fortsatte att lysa av självförtroende och skapade chanser till utökad ledning men Rögle, som kom till spel med en lång skadelista, visade ingen uppgivenhet och slitet belönades med målmässig utdelning då Kevin Marshall kvitterade.

Perfekt tajming

Sedan kom det där sköna målet med perfekt tajming som ofta görs av lag som är inne i en framgångsperiod. Karlskrona vände spelet snabbt i numerärt underläge och Joachim Rohdin gjorde 2-1 bara sekunder innan första paus. Ett mål lika behagligt att få med sig som det är tungt att få emot sig när man har lite uppförsbacke för stunden. När sedan Alexander Bergström en stund efter nämnda paus inte visade sitt gamla lag någon barmhärtighet var Karlskrona i tvåmålsledning och greppet kopplat.

– Vi gjorde lite misstag, säger Rögles tränare Anders Eldebrink.

Holmqvist bra

Rögle kämpade för att få kontakt men när man närmade sig målet visade Johan Holmqvist varför hans målvaktskollega Johannes Jönsson oftast får sitta på Karlskronas bänk trots fyra hållna nollor sedan försäsongen startade.

– Vi är ändå inte helt nöjda med spelet, men förstås glada över resultatet. Vi slarvade en del och tappade lite puckar. Passningsspelet kan också bli bättre, säger Alexander Bergström.

Rögle har möjlighet till snabb revansch då lagen möts igen i Ängelholm redan under lördagen. Alexander Bergström vill förstås annat och han har klart för sig vad som gäller.

– Äta, sova, äta och äta lite till. Skönt att det är en kort resa, det är bra när det handlar om back to back.