Rögle säkrade 13:e platsen

Publicerad 2017-03-07

Ishockey. Redan innan matchen mot Örebro stod det klart att Rögle måste kvala för att hålla sig kvar i SHL. Kvar att spela för i grundserien var således bara att se till att hålla Leksand kvar bakom, på jumboplats i tabellen, och att få ett bättre självförtroende.

Rögle lyckades med båda. Mot Örebro kom femte raka hemmasegern och samtidigt som Leksand förlorade mot Djurgården innebär det att Rögle slutar som 13:e lag i tabellen.

Det var full fart direkt av hemmalaget. Bryan Lerg satte 1-0 i spel fem mot tre efter 2.42 minuter och innan perioden var slut hade Cade Fairchild och Sebastian Collberg utökat ledningen till 3-0. I den sista perioden fortsatte målfesten som till slut landade på 5-1.

– VI är starka här hemma och det är alltid skönt att visa att man kan spela bra hockey när man ska in i ett kval nu, säger David Åslin i C More.

Örebro är klart för SHL nästa säsong, men kan inte nå slutspel.