Leksand vände efter Dansks tavla

Publicerad 2016-12-06

Ishockey. Leksand fortsätter att vinna i SHL och kan skicka ett litet tack till Oscar Dansk för den senaste segern.

Röglemålvaktens jättetavla var början på vändningen i bottenmötet som Leksand vann med 3-2.

Rögle började matchen bäst hemma i Ängelholm och tog också rättvist ledningen genom David Åslin.

Då klev Oscar Dansk in i handlingen med en helt osannolik bjudning.

Jon Knuts skickade iväg en harmlös lyra från mittlinjen, men Dansk - som "bara" skulle fånga pucken i plockhandsken - lyckades på något märkligt sätt fumla in 1-1 i egen kasse. Målskytten Knuts var lika förvånad som alla andra.

– Jag ville bara byta och komma över mittlinjen och få ner pucken, sade han till C More.

Snabb vändning

Målvaktstavlan gjorde att matchbilden svängde. Bara 36 sekunder efter kvitteringen stod ett chockat Rögle och tittade på när Janos Hari satte 2-1.

– Det känns som att det är Rögles period i stora delar, vi får vara glada att vi leder, sade Knuts i periodpausen.

Ännu gladare blev leksingarna i andra perioden. Rögles Almen Bibic drog på sig matchstraff för en huvudtackling och Alexander Ytterell utnyttjade det numerära överläget genom att bomba in 3-1 med ett slagskott bakom Lars Volden, som tidigare hade ersatt olycklige Dansk.

I slutperioden reducerade Rögles Felix Schütz med knappt sju minuter kvar och en frenetisk kvitteringsjakt följde. Men Leksand stod emot och tog lagets andra raka seger över Rögle på tre dagar och den femte segern på de sju senaste matcherna.

"En väckarklocka"

Leksandstränaren Per-Erik "Perra" Johnsson konstaterade att 1-1-målet var viktigt för vändningen.

– Det var väl en väckarklocka för oss i alla fall, sade han till C More.

– Det var skönt för oss att få ett sånt mål för en gångs skull, det var ett tag sedan.

Leksand ligger fortfarande näst sist, men har nu fyra poäng ned till Rögle på jumboplatsen.

Hos Rögletränare Anders Eldebrink var frustrationen stor över såväl matchstraffet på Bibic som den extrema skadesituationen i laget.

– Vi är lite för tunna med folk, vi orkar inte. Vi har tio skadade, det går inte att spela så i långa loppet, sade han till C More.