Fynda solresor – hit går billigaste resorna

Prisfall på solresor när semestertiden går mot sitt slut

Marmaris i Turkiet är en av platserna dit resorna är billiga.
Marmaris i Turkiet är en av platserna dit resorna är billiga.

Trots att det bara är augusti känns det redan som höst på många platser i landet. Och när många återgått till jobbet och skolstarten är runt hörnet så kryper höstterminen närmare. Men detta märks också på priserna för resor till solen, som blivit billigare.

På många platser i landet öser regnet ner, och det ser inte ut att klarna upp inom den närmaste framtiden. Men om du är en av personerna som fortfarande har semesterdagar kvar kan det här vara ett perfekt tillfälle att hitta en billig resa.

– Först av allt vill jag säga grattis till alla som har semesterdagar kvar. Innan midsommar såg vi priser på från 299 kronor per person, sedan dess har det varit svårt att hitta liknande fynd. Nu är de låga priserna tillbaka och det passar ju utmärkt när regnet öser ner och jobbångesten eventuellt väntar runt hörnet, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Kan bli dyrt igen

Att mångas semester är över och att skolstart börjar närma sig syns på resepriserna. Men samtidigt kan det dåliga vädret göra att priserna ökar igen, så det gäller att vara snabb om man vill få tag på en resa för 299 kronor. Dessa resor finns bland annat till Rhodos, Mallorca och grekiska Karpathos, och gäller resor tur och retur utan boende.

– Åker man nu väntar dessutom mer plats på stranden, behagliga temperaturer och rimliga priser. Men det är först till kvarn som gäller. Det brukar inte dröja länge innan de billigaste resorna försvinner när vädret sviker här hemma, säger Lina Eklund.

Resor till platser som Kreta går att hitta för under 2 000 kronor med boende.
Resor till platser som Kreta går att hitta för under 2 000 kronor med boende.

Billiga resor till Grekland

Den som vill att boendet ska vara inkluderat i resan kan sikta in sig på Grekland. Dit finns många resor med ospecificerat boende för cirka 1699 kronor. Ospecificerat boende inkluderar dock inte alltid det man vill ha, kanske en barnpool eller en hiss, men det finns även resor med specificerat boende till platser som Korfu, Kreta eller Rhodos för under 2 000 kronor. Även resor till turkiska Marmaris går att hitta billigt.

Mest bokade sista minuten med avresa under augusti 2019

  1. Palma de Mallorca (2)
  2. Rhodos stad (3)
  3. Chania (1)
  4. London (4)
  5. Larnaca (6)
  6. Split (7)
  7. Antalya (9)
  8. Prag (8)
  9. Rom (ny!)
  10. Nice (ny!)
Publisert:

LÄS VIDARE