6 tips: Kanarieöarnas bästa stränder

Öarna har stränder för alla

Det finns många vackra stränder på Kanarieöarna.
Det finns många vackra stränder på Kanarieöarna.

Pool och solstol i all ära.
Om du nu ändå ska åka till Kanarieöarna – passa på att ta ett dopp i havet.
Här är sandstränderna du bara inte får missa enligt researrangörerna själva.

Kanarieöarna är kända för sitt i vintertid betryggande klimat, långa stränder i hundratal och drösvis med badtörstande svenskar som längtar efter sol.

Enligt Kanariska turistbyrån semestrade 652 344 svenskar på öarna under 2017 och motivet till varför resenärerna väljer just Kanarieöarna är enligt samma källa, är miljön, prisnivån, barnvänligheten och stränderna.

Här är stränderna värda ett besök under en resa till Kanarieöarna.

 • För den som vill ha det lugnt och bekvämt
  Playa de los Amadores
  Den halvkilometer långa stranden ligger på 20 minuters promenadavstånd från Puerto Rico på Gran Canaria. Stranden är anlagd med vit sand som transporterats från Karibien, och ligger skyddad av en kraftig pir inne i en liten bukt. Här finns kaféer och restauranger.
Playa de los Amadores är en vacker strand skyddad av en pir.
Playa de los Amadores är en vacker strand skyddad av en pir.
 • För den äventyrlige
  Playa de Famara
  Fem kilometer lång sandstrand längs med den klippiga bergsidan Risco de Famara på Lanzarote. Stranden är en naturstrand med goda möjligheter till att utöva vattensport som vindsurfing, kite och bodyboarding. Stranden ligger vid foten av berget Famara där äventyrslystna skärmflygare ofta ses dala ner från toppen.
 • För nakenbadaren – och andra
  Maspalomas
  På Gran Canarias sydöstra kust ligger Maspalomas fyra kvadratkilometer stora ökenområde med tjocka sanddyner som förändras utifrån hur vindarna blåser. Bortanför sanddynerna ligger den fem kilometer långa sandstranden som även är en populär nudiststrand.
Vid Maspalomas finns stora sanddyner.
Vid Maspalomas finns stora sanddyner.
 • För barnfamiljerna
  Las Teresitas
  Det här är en av de mest kända stränderna på Kanarieöarna och ligger på Teneriffa en mil norr om Santa Cruz. En och en halv kilometer skyddad strand med vågbrytare som hindrar strömmar från att riva upp vattnet. Här finns duschar, toaletter och omklädningsrum. Här finns också flera ställen att äta och dricka på. Badvakter vakar över besökarna och hit går det att åka buss.
 • För den som gillar storstad och strand
  Las Canteras
  Det här är en tre kilometer lång strand i Las Palmas, sydvästra Gran Canaria. Här är turisternas, men också lokala invånares, favoritplats. Strosa längs med uteserveringarna som ligger intill stranden och stanna för ett glas och några tapas.
Vågbrytare skyddar badarna vid stranden Las Teresitas.
Vågbrytare skyddar badarna vid stranden Las Teresitas.
 • För nybörjarsurfaren
  La Pared
  Ligger på ön Fuerteventura i provinsen Las Palmas. Det här är en ypperlig plats för den som vill förverkliga drömmen om att rida vågor på en bräda. Här finns nämligen ett surfcenter som dagligen erbjuder kurser.

Källa: Ving, Apollo och Ticket

Publisert:

LÄS VIDARE