Strejk hotar renligheten på Mallorca

Publicerad:
Uppdaterad:
Idyllen kan bli lite mindre idyllisk om sopor slutar tömmas.
Foto: Getty Images.
Idyllen kan bli lite mindre idyllisk om sopor slutar tömmas.

Mallorca

Personer som arbetar med att tömma soporna på den spanska ön Mallorca hotar med strejk. Om strejken blir av ska den pågå på obestämd tid, och turister på platsen kan då förvänta sig rejält med sopor på gatorna.

Renhållningsarbetare som arbetar med att tömma sopor på Mallorca hotar med strejk på grund av löner och arbetsvillkor, skriver Express. Från och med 22 augusti kan skräphögarna börja växa på platsen om strejken blir av. Det är större delen av ön som kan komma att drabbas, med undantag av kommunerna Palma och Calvia, vilket inkluderar Magaluf.

Löneanspråket: 10 600 kronor

Fackledare på Mallorca varnar för att strejken kan ske på obestämt tid, tills cheferna går med på att träffa arbetarna, enligt Express. Miguel Pardo, arbetarkommissionens ledare, säger att renhållningsarbetarna har meddelat att de tänker strejka, men vill ge cheferna en sista chans att acceptera förhandlingar innan de börjar strejka. Det man vill diskutera är kollektiva avtal som ska göra så att löner och arbetsvillkor blir desamma för cirka 3 000 arbetare. Man tror även att facken vill att lönerna höjs så att förare ska få cirka 14 000 kronor i månaden och renhållningsarbetare runt 10 600 kronor i månaden.

Tisdag 6 augusti bekräftades att strejken ska genomföras, efter en omröstning i Palma de Mallorca, skriver Dailymail.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA