Släpp fram tolvåringen i dig, Åkesson!

Problemet med Jimmie Åkessons förslag att döma barn till fängelse, är att kriminalvården kostar pengar.

Jimmie Åkesson jäser i alla studios, men någon borde rycka av honom feghetens och fantasilöshetens slöja.

Hans senaste idé är att 13-åringar ska kunna dömas till livstids fängelse. Han säger att han skiter i om deras hjärnor inte är utvecklade för konsekvenstänkande och så vidare.

Varför just 13-åringar?

Karl XII var tolv år när han dödade sin första björn, med bara händerna. Heliga Birgitta började se de mest fantastiska saker när hon var yngre än så.

När Pernilla Wahlgren var tolv var hennes barn självförsörjande sedan länge – på helt laglig väg. Redan som barn såg Benjamin Ingrosso till att det fanns mat hemma, eftersom hans mamma råkat köpa några Louis Vuitton-väskor för många.

Mozart skrev sin första konsert när han var fyra.


Vi vet med andra ord att barn både har ordning i skallen och kan reda sig själva. Det finns därför inget att skylla på.

Problemet med Jimmie Åkessons förslag att döma barn till fängelse, är att kriminalvården kostar pengar.

Enklast vore om fattiga människor aldrig blev föräldrar. Varför inte slita sädesledarna ur kroppen på Mustafa & Co? Med en bultsax kan man justera vilken livmoder som helst, så slipper vi se terrorister föda terrorister på våra svenska BB.

SD har uppmanat regeringen att utreda möjligheten att vräka hela familjer om ett hemmavarande barn begår brott. Åkesson är inte främmande för att lägga ner hela bostadsområden.

På varje kriminell går det tiotusentals laglydiga, minst, det är fan inte klokt. Så varför stanna vid en vräkning – vad har de ens här att göra?


Det är inte så att det saknas idéer på hur vi skulle kunna klara oss utan Amine och Ibrahim. I Dagens Nyheter häromdagen föreslog en professor i Lund att föräldraförsäkringen ska göras om så att den även kan innefatta vård av förälder.

Vem vill inte det?

Åkesson är också pappa till idén att polisen ska kunna avlyssna även den som inte är brottsmisstänkt, det vill säga alla.

Det är för lite, alldeles för få. Varför ska det ens vara lagligt att få ha en mobiltelefon? Öron och talorgan – ska det verkligen vara en rättighet?


Många utspel från Åkessons sida, som sagt, men särskilt djärva är de inte. Han kräver att alla som hyllar Hamas ska utvisas: Flytta till Palestina!

Varför ska palestinierna ens ha rätt till eget land bara för att vi har det? Och varför föreslår han inte att vi gör som Macron, bara tillåter demonstrationer som ligger i linje med regeringens politik?

Om Åkesson bara vågade släppa fram tolvåringen i sig, skulle han kanske lägga fram några skarpa förslag som kan göra skillnad på riktigt.

Följ ämnen i artikeln