Anka och Tiger gifter sig – det här händer år 2010

För att vara först i spåret med att göra spådomar berättar jag redan i dag vad som händer år 2010 – det är bara elva dagar dit.

Efter riksdagsvalet har Sverige nästa höst tjugo kvasinazister i riksdagen. Det blir inte längre lätt för svenskar att åka till Köpenhamn och brösta sig mot rasistiska danskar.

Zlatan vinner guldbollen. Äntligen!

I Mona Sahlins nya regering sitter bara två kommunister.

Kung Bhumibol av Thailand avlider 83 år gammal. Ett lågskaligt inbördeskrig mellan stadsbor och landsbygdens folk bryter ut. Leendets land blir tårarnas.

Fidel Castro däremot lever vidare.

Två celebriteter som båda plötsligt och oväntat blivit lediga gifter sig med varandra. Grattis Anna Anka och Tiger Woods.

Debattsajten Newsmill tilldelas det Stora journalistpris den rätteligen skulle haft redan i år.

John le Carré vinner Nobelpriset i litteratur. Äntligen!

Koenigsegg lägger bud på SAS.

Iranierna slutar ropa ”Död åt Amerika!” Och ropar i stället – oftare och högre – ”Död åt diktaturen!” Det hjälper. En ny revolution störtar ayatollors och mullors välde.

Lobbyist och cocktail waitress blir årets modejobb. Lobbyisterna förnekar att de tar jobben för pengarnas skull. ”Man möter så många intressanta människor”. Det säger cocktail waitressarna också.

Usama bin Ladin spåras och dödas, när ett obemannat attackplan med missiler anfaller hans gömställe.

Dubai vidtar åtgärder för att slippa bli kallat Island Syd.

De konservativa i Storbritannien med David Cameron i spetsen vinner parlamentsvalet i juni.

På Youtube dyker filmsnutten upp på vilken Michael Jackson och Elvis Presley sjunger duett.

Wallenbergs misslyckas med att sälja Jas Gripen 39 till Brasilien men fortsätter, att hävda att detta 70-talsplan är top of the line.

Ekonomisk återhämtning över hela världen – men inte i Grekland, Storbritannien, Spanien och Irland.

Från himlen kommer protesten: ”Tiger Woods, stå på dej!” Ända tills nu har det ansetts läckert med killar som är vackra, sköter kroppen och uppvaktar kvinnor. Bara i en avundsjukans era kallas detta sexmissbruk.” ­Undertecknat: Casanova (som på 1700-talet var spion, gambler och ägnade sig åt sexuella utsvävningar), Adonis (som i den grekiska mytologin är så vacker att gudinnorna slogs om honom), John F Kennedy (en amerikansk president på 1960-talet som knullade allt från maffians flickor till Marilyn Monroe) samt Don Juan, en sagofigur av spanskt ursprung vars fascination ligger i att han var kvinnotjusare och ­beundrande skildras i ”Förföraren från Sevilla”.

Ullared placeras på Unescos världsarvslista.

Mia, berömd från Liza Marklunds ”Gömda”, känner hemlängtan och firar sommaren i Oxelösund, trots att hon gjort en förmögenhet på att gå i landsflykt och sprida uppgiften att hon just i Oxelösund är mord­hotad av ”mannen med de svarta ögonen”. (Redan i somras var Mia under lång tid i Oxelösund. Hon överlevde).

Efter framgång med att inte tillåta minareter har den schweiziska väljarkåren en ny framgång: gökur förbjuds.

Med löfte om rejäl förhöjning från nuvarande 800 000 kronor övertalas Bengt Westerberg att stanna som ordförande i Röda Korset.

Hasch och marijuana blir i praktiken legala i de flesta av västvärldens länder.

I Tyskland avslöjas att Pehr G Gyllenhammar var mellanhanden, när landet sålde sina kolkraftverk till Vattenfall.

Ett kort men intensivt krig bryter ut mellan Venezuela och grannen Colombia.

England vinner fotbolls-VM.

Moldavien vinner Eurovisionsschlagern.

SJ moderniserar sitt försäljningssystem. Man bygger så kallade biljettluckor för att kundkretsen ska kunna köpa biljetter.

Silvio Berlusconi drar på sig brallorna och fortsätter att styra Italien.

Stockholmslagens fotbollssupportrar fortsätter att bära sig drumligt åt och många matcher måste spelas med tomma läktare.

På krisdrabbade Dagens Nyheter blir det bitter kamp mellan Gunilla Herlitz (som har svart bälte i personalvård) och Maria Schottenius (som inte insett att hennes kultursidor överskridit sitt bäst-före-datum).

Sommaren blir kall och blöt.

Skulle mot förmodan någon av spådomarna visa sig felaktig införs korrigering på denna plats vid denna tid om ett år.

Följ ämnen i artikeln