Kvinna ihjälskjuten i Uppsala – familjevännen om sorgen

Publicerad 2023-09-07

En mamma i 60-årsåldern har skjutits ihjäl i Uppsala.

Sorgen bland hennes vänner är nu stor.

– Jag minns henne som en otroligt glad person. Jag blev väldigt chockad och ledsen när jag fick dödsbeskedet, säger en vän till kvinnans familj.

Vid 01-tiden under natten till torsdag larmades polisen om ett misstänkt sjukdomsfall i Gränby i Uppsala.

När polisen kom fram till platsen hittades en kvinna i 60-årsåldern skjuten. Enligt Aftonbladets uppgifter hade hon träffats av ett skott.

Enligt uppgifter var hon mamma till en högt uppsatt inom det kriminella nätverket Foxtrot, och man misstänker att det var hon som var måltavlan för skjutningen.

En familjevän säger att hon drabbades av chock när hon mottog beskedet om att kvinnan skjutits ihjäl.

– När jag läste nyheterna imorse och såg att en kvinna hade skjutits ihjäl var min första tanke att det måste vara en kriminell person. Det är också fruktansvärt såklart, men det är vanligare att det händer. Men när jag var på väg hem från jobbet fick jag ett samtal om att det var hon. Jag hade svårt att ta in det, säger vännen.

”Vill inte att hon ska bli en siffra i statistiken bara”

Hon beskriver kvinnan som en mycket varm och familjekär person som la ner mycket av sin tid på sina barn.

– Jag minns henne som en otroligt glad person. Det är det första jag tänker på när jag tänker på henne. Hon tog också hand om sig själv mycket. Trots att hon hade det tufft hade hon alltid humöret uppe, hon var alltid finklädd, hon doftade alltid gott. Det är ju ytliga grejer, men det var alltid så jag såg henne. Hon spred positiv energi omkring sig, säger vännen.

Vidare säger hon att sorgen är stor bland kvinnans vänner och anhöriga.

– Det är en mamma som har skjutits ihjäl. Jag trodde inte att kriminella gav sig på anhöriga på det här sättet. Det är verkligen chockerande och ledsamt, säger vännen.

– Jag vill inte att hon ska bli en siffra i statistiken bara. Hon var en väldigt fin person som var omtyckt av många, fortsätter vännen.

Polisen befarar att situationen eskalerar

Polisen befarar nu att nattens dödsskjutning kan leda till fler grova våldsdåd.

– Det råder ett ytterst allvarligt läge i regionen nu på grund av denna tragiska händelse. Nu tittar vi på eventuella hämndmotiv och jobbar för att försöka stoppa nya skjutningar, säger Jale Poljarevius, regional underrättelsechef i polisregion Mitt.

Under eftermiddagen frihetsberövades två personer. Polisen utreder nu om personerna har koppling till nattens händelse.

Följ ämnen i artikeln