Uppgifter: Pojke måltavla i nattens skjutning – pappa träffades

Tros vara tredje dådet mot anhörig på kort tid

Publicerad 2023-03-14

Två män sköts med ett flertal skott vid ett radhus i Salem i natt.

En pojke i tonåren ska ha varit måltavlan, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Den ena skjutna mannen ska vara pojkens pappa.

Polisen larmades till ett radhus i Salem strax efter 00.30 i natt.

På plats anträffades två skjutna män i 40- och 55-årsåldern. Männen, som var talbara, hade träffats av ett flertal skott och var allvarligt skadade, enligt polisen. I nuläget är det oklart om fler personer befann sig i bostaden då.

– En man blev påträffad precis utanför fastigheten och en inne i radhuset, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska en tonårspojke, med kopplingar till den gängkriminella miljön, ha varit måltavla.

Den ena skjutna mannen ska vara pojkens pappa, enligt uppgifter.

Polis på plats efter skjutningen i Salem.

Uppgifter: Tredje dådet på kort tid

Skjutningen i Salem tros vara det tredje dådet på kort tid där en anhörig till en person med gängkriminella kopplingar skadas eller dör, enligt källor.

Tidigare i år sköts en pappa ihjäl i Tullinge, efter att polisen gått ut med en efterlysning på hans son i media. Enligt Aftonbladets uppgifter tros mordet på mannen vara en del av den pågående och blodiga konflikten mellan de två tungt kriminella nätverksledarna Rawa Majid, kallad ”Kurdiska räven”, och Greken.

I Alby dog två kvinnor i en lägenhetsbrand tidigare i mars. Brandattentatet mot familjen som bodde i lägenheten tros vara riktat mot en person med kopplingar till samma konflikt, enligt uppgifter.

I nuläget är det oklart vilket motiv nattens skjutning har och polisen vill inte kommentera det närmare.

– Man analyserar de spår vi har och kartlägger brottsoffren för att se vilka bakomliggande motiv som kan finnas, säger Carina Skagerlind, presstalesperson för Stockholmspolisen.

Lägenhetsbranden i Alby där två kvinnor dog.

Ingen gripen

Än så länge har ingen person gripits. Ett flertal personer har tagits in till förhör och polisen jobbar med att samla in vittnesuppgifter.

– Vi är klara med den tekniska utredningen på plats. Man analyserar de spår vi har och kartlägger brottsoffren för att se vilka bakomliggande motiv som kan finnas, säger Carina Skagerlind, presstalesperson för Stockholmspolisen.

I nuläget vill de inte kommentera om händelsen kopplas till tidigare våldsdåd i Stockholmsområdet.

– Vi utesluter ingenting, speciellt inte med den händelseutveckling vi haft de senaste två och en halv månaderna i Stockholm. Men det är för tidigt att dra säkra slutsatser, säger Ola Österling.