Två kvinnor har dött efter lägenhetsbrand

Publicerad 2023-03-04

Två personer har dött efter en lägenhetsbrand i Alby utanför Stockholm.

Ytterligare tre har fått föras till sjukhus.

Polisen utreder händelsen som mord alternativt mordbrand

Strax innan klockan 02.47 larmades räddningstjänsten till ett flerfamiljshus i Alby i Botkyrka kommun med anledning av en brand.

– När vi kommer fram möts vi av en ganska hektisk situation där bland annat en person har hoppat från balkongen. Och folk befinner sig på balkonger där det kommer ut rök, säger Daniel Lundin, vakthavande befäl vid Södertörns brandförsvarsförbund.

På lördagsförmiddagen uppger polisen att två kvinnor, en i 50-årsåldern och en i 18-årsåldern, har dött. Anhöriga är underrättade.

– Det är en familj och närstående till familjen som befunnit sig i lägenheten. Vi har fått uppgifter om hur branden startade men vi kommer inte dela med oss av uppgifterna, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Polisen.

Utreds som mord och mordbrand

Enligt uppgifter till Aftonbladet dog en av kvinnorna efter att ha hoppat från balkongen för att undkomma branden.

Ytterligare tre personer fördes till sjukhus för vård, vilka polisen har kunnat prata med.

– Vi har kunnat höra de tre personerna och vi har fått lite uppgifter om vad som ska ha hänt. Så vitt jag vet är alla kvar på sjukhuset, säger Carina Skagerlind.

Händelsen utreds nu som mord alternativt mordbrand.

Brandplatsen är fortsatt avspärrad för teknisk undersökning. Polisen har pratat med vittnen, knackat dörr, genomfört spårsökning och inventerar kameror i närområdet. De uppmanar också vittnen att kontakta 114 14.

Följ ämnen i artikeln