Kraftigt regnoväder i Indien – 200 döda

Uppdaterad 2015-12-07 | Publicerad 2015-12-02

Minst 188 människor har dött av de ihållande regnoväder som drabbat Indien.

Nu drar ännu mer regn in över staden Chennai och översvämningarna blir allt värre.

Skolor håller stängt, flyg ställs in och armén har kallats in.

För andra gången på en månad faller stora mängder regn över delstaten Tamil Nadu i södra Indien och dess huvudstad Chennai med sex miljoner invånare. Ovädret som drabbat Chennai (Madras) har skapat enorma översvämningar och regnet väntas fortsätta i ytterligare flera dagar.

Bara de senaste veckorna har närmare 200 personer dött på grund av ovädren som drabbat regionen.

Nu har armén kallats in för att försöka förhindra fler dödsfall.

Den indiska premiärministern Narendra Modi skrev på Twitter att han talat med statens chefsminister J. Jayalalithaa och ”försäkrat allt tänkbart stöd”.

Flygplatsen stängs

Tågtrafiken står numera stilla pågrund av de höga vattenmassorna på järnvägarna, skolor håller stängt och flygplatsen har tvingats stänga. Flera flyg har ställts in och runt 400 personer uppges vara strandade på flygplatsen, de kan inte ta sig därifrån på grund av vattenmassorna, skriver BBC.

Tusentals människor som vanligtvis bor längs flodstränderna har fått fly till temporära läger som byggts upp och i staden kan man se bilar flyta omkring på gatorna. Ungefär 60 procent av alla invånare är helt utan ström

”Vatten vart man än tittar”

Invånare har gått ut på sociala medier för att erbjuda drabbade boende mat och möjlighet att ladda sina mobiltelefoner.

– Det är 25-30 år sedan vi såg så här mycket regn, och då fanns det ingen elektricitet på en vecka. Det har regnat sedan i måndagskväll utan uppehåll. Vart man än tittar, är det mellan en halv och en meter vatten, säger Ashok Modi, som bor i området, till BBC.

Enligt meteorologer ska det massiva regnet fortsätta de närmaste tre dagarna.

Följ ämnen i artikeln