Bästa vinerna till viltet

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-10

Vinexperterna Ulrika Karlsson och Camilla Thulin ger tipsar om sina favoriter.

El Coto crianza, Spanien, 12670, 72 kr Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Rättframt och lättdrucket, doften är utvecklad av frukt, kola och ekfat. Smaken är koncentrerad med dominans av lingon, kryddor och ek.

Passar till: Vildsvinsstek med bönor

Rosemount estate shiraz cabernet, Australien, 26319, 69 kr Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Kryddigt och bärsyltigt med koncentration av mörka bär, balanserad ek och viss strävhet. Klarar smakrikt vilt galant.

Passar till: Älggryta

Turning leaf zinfandel, USA, 16538, 79 kr Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Publikfriande av druvan zinfandel. Doften domineras av mörka bär. Smaken bjuder solmogna björnbär, blåbär, vinbär och därtill viol. Bra köp!

Passar till: Älgenbergare

Rapitalà nero d’Avola, Italien, 15533, 67 kr Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Doften är kryddig och inställsamt sötmogen, smaken är publikt saftig av örter och mörka bär. Smakrikt och gott till både ren och älg.

Passar till: Renfilé med svamp-risotto

Réserve de la Condamine, Frankrike, 12804, 67 kr

Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

En lätt parfymerad doft av kryddiga bär, örter och vanilj samsas med sträv och kryddig smak. Här bjuds peppar, plommon och ekfat. Fynd!

Passar till: Rådjurssadel med selleripuré

El Pedrosal, Spanien, 2389, 82 kr Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Ett elegant och kvinnligt vin som är finstämt och välsvarvat i strukturen. Här ryms alldeles lagom mycket ek, bigarråer, parfym och kryddor.

Passar till: Grillade älgmedaljonger med ugnsstekta rotsaker.