Laga både festligt och sunt

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-05-04

Festlig mat som även är sund går utmärkt att laga med Alexandra Zazzis recept. Nu har hon samlat sina favoriter i en ny kokbok.

Runt 60 festliga smalrecept har kändiskocken Alexandra Zazzi skapat för Kropp & Hälsa.

Med buljonger, fonder och kraftiga kryddor lagar du läckra maträtter, utan att använda onödigt fett eller socker.

– Koka pasta, bulgur eller couscous i buljong så får den bra smak. Våga experimentera med andra kryddor än de ”vanliga”, säger Alexandra Zazzi.

Vad tänker du på när du bjuder vänner på middag?

– Jag funderar på vem som kommer och vad de tycker om. Lika viktigt är det att göra det man kan och är bekväm med att servera. Och välj säsongens råvaror, då får du bra kvalitet för lite pengar.

Skinkrullar med hummerfyllning

Servera rullarna hela som förrätt eller skurna i mindre bitar som drinktilltugg. Om du inte får tag i hummer kan du använda kokta kräftstjärtar.

Portioner: 4

Cannelloni med goda grönsaker

Portioner: 4

Aina Lundkvist