Tidningar

Det senaste om Tidningar. Läs nyheter, artiklar och se tv-klipp om Tidningar på Aftonbladet.se.

24 NOVEMBER AFTONBLADET TV NYHETER

24 november 2011

 Åsa anmäler sig som frivillig att skriva vitboken om Sverigedemokraternas historia.
Frågan känns superaktuell när hon öppnar tidningarna från den 24 november för exakt tio år sedan. Inte särskilt mycket har hänt i debatten om partiet, mer än att deras opinionssiffror ökat.
Frågan är egentligen om någonting alls hänt på tio år? Aftonbladet och Dagens nyheter känns i alla fall som från igår.
Håkan Juholt är visserligen ute på en förlåt mig-turné och Aftonbladet gör en riktigt dålig tidning den här dagen. Bengt känner sig förnedrad när han läser den. Det kan ha att göra med ägarna och nedskärningarna tror Åsa. Det var ingen toppenstämning på tidningen just då.
Debatten om Ruben Östlunds film ”Play” rasar som bäst och
Åsa tar avstånd från sin text om filmen. Då ville hon att Ruben Östlund skulle ta ansvar för att inte spela fascistiska krafter i händerna, men hon reagerade helt fel tycker hon nu. Idag högaktar hon Östlund. Konsten ska vara fri.
Dessutom ställs frågan om serien Rocky var så bra som man minns den. Varför klättrade ntellektuella klättrade på varandra för att hylla den?
Med Åsa Linderborg och Bengt Ohlsson
Producent: Martin Aagård

27 OKTOBER AFTONBLADET TV NYHETER

27 oktober 1976

 Det är den 27 oktober 1976 och Sverige är i chock.
Landet har alldeles nyss fått sin första borgerliga regering på 44 år. Förloraren Olof Palme håller huvudet högt men Aftonbladet har tappat det fullständigt. På förstasidan kallar man sig ”Sveriges största oppositionstidning”, varannan artikel handlar om Gösta Bohman och kultursidan rasar mot Patti Smith för att hon juckar med gitarren, kastar chips och anspelar på narkotika.
Att en 14-årig flicka gift sig presenteras däremot som en ganska glad nyhet.
Samtidigt försöker Dagens Nyheter få hjulen att gå runt. Lösningen är sprit och porr. Bland annat säljer man in den nya amerikanska p-rullen ”Gnid så kommer jag”.
Kultursidan recenserar Marie-Louise De Geer Bergenstråhle men ingen förstår vad som egentligen menas.
Det gamla DDR-Sverige är överlag ett väldigt köttigt och snuskigt samhälle. 100 000 svenskar åker rullskidor, kommunisterna i Kiruna håller på att splittras och Jan Guillou hotas av israeliska ”spionagenter”.
Bengt Ohlsson har just kommit hem från ett år i USA där han lärt sig prata engelska med amerikansk brytning. Han har Wranglerjeans och kommer snart att få en livsavgörande upplevelse: Ramones.
Åsa är åtta och lär sig läsa genom att läsa Aftonbladet med sin pappa. Det är en väldigt fin stund. Men i smyg lyssnar hon på ABBA som alla hennes föräldrar avskyr.
Dessutom spelar hon låten hon förlorade oskulden till.
Med: Åsa Linderborg och Bengt Ohlsson
Producent: Martin Aagård

1

2

3

4

>