Blir överkörda – då händer det märkliga

Publicerad 2018-11-02

ÖRNSKÖLDSVIK. AIK körde över Modo och vann med 2–6.

Vid ställningen 0–3 i den första perioden bytte Modo målvakt. In kom Linus Lundin – i AIK-hjälm.

– Jag har en mask som är på väg, men den har inte hunnit fram än, säger nyförvärvet Lundin till Sportbladet om den dråpliga situationen.

AIK Ishockey

Topplagen Modo och AIK möts i Örnsköldsvik under fredagskvällen.

Många väntade sig nog en tuff batalj, men bortalaget AIK körde över Modo fullständigt och vann med hela 2–6 i Fjällräven center.

Inbytt – med AIK-hjälm

Bortalaget gick upp i en 0–3-ledning i den första perioden. Jesper Frödén, Johan Larsson och Eric Castonguay skrev alla in sig i målprotokollet innan Modo fick nog och bytte målvakt.

Erik Hanses klev och in kom förre AIK-målvakten Linus Lundin – iförd en målvaktshjälm med bortalagets logga som motiv.

– Jag har en mask på väg. Jag var tvungen att spela i den här helt enkelt, jag kan ju inte köra utan, förklarade Lundin själv efter matchen.

26-åringen presenterades som nyförvärv av Modo så sent som i onsdags och har därför haft problem med transport av material. Lundin fick släppa två puckar bakom sig innan Jacob Dahlström avslutade AIK:s kalas med mål i tom kasse.

Stockholmarna befäster därmed sin andraplats i hockeyallsvenskan.