Wennerholm: Nattsvart – Halloween är inget att fira i Ö-vik

Efter 2-6 hemma mot AIK har de sämst formkurva i hela hockeyallsvenskan.

Till och med jumbon Tingsryd har tagit fler poäng de senaste sex matcherna.

Det är rena skräcksiffrorna.

AIK Ishockey

Låt mig först slå fast:

Modo förlorade den här matchen i första perioden, då det bara fanns ett lag på banan och AIK kunde gå till pausvila med 3-0, en ledning som lika gärna kunde ha varit ett par mål större.

Det mot ett lag som lovat att komma ut som en furie, spela rakt, tydligt och aggressivt-

Modo gjorde precis tvärtom.

Det stod bara och såg på. Totalt handlingsförlamade.

Nu påstår en del att det inte finns något värre än att leda med 3-0 tidigt i en hockeymatch.

Men jag har lärt mig att det är värre att ligga under med 0-3.

Fråga Modo.

Efter den där usla första perioden kom de ut och vann den andra med 2-1.

Dessutom fick de öppna tredje perioden med att spela power play i tre minuter och tolv sekunder, men det varade bara i 22 sekunder då inbytte målvakten Linus Lundin gjorde en olycklig utflykt och tvingades fälla en en AIK-are.

Sedan åkte senaste nyförvärvet Ludvig Elvenes ut några minuter senare och då pangade backen Johan Larsson in sitt andra mål för kvällen och AIK:s tredje i numerärt överläge.

Men frågan är om Modo lyckats göra mål i power play även om de hållit sig på banan.

Inte gjort mål i powerplay på fem matcher

Lagets spel fem mot fyra är bara ett av problemen just nu.

De har inte gjort mål i den spelformen på fem matcher nu, vilket naturligtvis bidragit till raset.

Nej, allt går snett i Modo nu.

Det är nattsvart och Halloween är inget att fira i Ö-vik.

Modo skrämmer ingen just nu.

Och nu har de börjat dala i tabellen också, där de hållit sin topplacering tack vare starten med åtta vinster på nio matcher.

Men den här kvällen gick både Leksand, Karlskrona och BIK Karlskoga om,.

BIK Karlskoga utan att ens behöva vinna, men uddamålsförlusten hemma mot Karlskorna (3-4) gjorde att de gick om på bättre målskillnad.

Kan det vara kört för tredje året i rad

Nu flåsar Södertälje i nacken också, efter klara 3-0 hemma mot Björklöven. Bara en poäng bakom.

Dessutom åker Modo till Leksand på söndag, för en ny tuff bortamatch mot ett lag som avslutade den här kvällen med att vinna sista perioden med 3-0 borta mot Västervik.

Allt pekar mot en ny förlust.

Modo räddning kan ligga i att de får ett tio dagar långt uppehåll efter den matchen.

Tränaren Björn Hellkvist får tid att skaka liv i sitt döende lag, nöta power play på träningarna och försöka få in åtminstone ett uns av nytt självförtroende bland spelarna.

De måste nå krönet på den här uppförsbacken.

Annars kan det vara kört för tredje året i rad.

Det enda som imponerade i Fjällräven Center var publiksiffran.

Det kom fantastiska 5063.

Man undrar om de kommer tillbaka.

AIK:s Anton Holms sågning av domaren Peter Lyth var stenhård efter matchen - trots segern 6-2. Han tyckte att Lyth borde bli av med domarlicensen. Det är inte ofta man hör den typen av sågningar. Vid fotknölen. Undrar om disciplinnämnden agerar. Det är ett gränsfall. Hur dålig domaren än är.

Oskarshamn rycker ifrån ytterligare i tabellen efter klara 4–0 hemma mot Pantern.

De toppar med 34 poäng, två före AIK som har en match mer spelad och hela sju före nye trean Leksand.

Det verkar långt till en svacka för Per Kenttäs grabbar.

Karlskrona ser också starka ut. De har bara blivit bättre och bättre.

De är Modos motsats och har vunnit fyra raka nu.

De stod för en mäktig vändning mot BIK Karlskoga, då 2–3 blev 4–3 på en och en halv minut under matchens sista tre och en halv minut.