Zlatan kommer inte till Fotbollsgalan

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic är nominerad och har eget pris på Fotbollsgalan.

Däremot kommer han inte att dyka upp själv på Hovet på måndag.

– Det är självklart väldig tråkigt, säger Erik Westberg, sportchef på TV4 och exekutiv producent för galan, till Fotbollskanalen.

Zlatan Ibrahimovic är nominerad till årets anfallare på Fotbollsgalan.

Den 38-årige anfallaren har det här året spelat i LA Galaxy i nordamerikanska MLS.

Dessutom har han det egna priset ”Nummer 10” och är en av förhandsfavoriterna att vinna Aftonbladets Guldbollen för tolfte gången.

– Zlatan har meddelat att han inte kommer att närvara på Fotbollsgalan. Vi hade förhoppningar in i det sista att han skulle dyka upp, men fick ett slutgiltigt besked, säger Erik Westberg.

Öste in mål

2005 och 2007–2016 har Zlatan Ibrahimovic fått Aftonbladets Guldbollen – 13 gånger han blivit utsedd till årets anfallare, 2005 och 2007–2018.

Sedan tidigare är det klart att det svenska herrlandslaget inte kommer att vara på plats på galan, de laddar i stället på Cypern inför avgörandet i EM-kvalet.

De övriga två som är nominerade till årets anfallare är Alexander Isak i spanska Real Sociedad och Robin Quaison i tyska Mainz.

Zlatan Ibrahimovic gjorde 30 mål på 29 matcher i grundserien i MLS det här året, det gav honom en andraplats i skytteligan efter mexikanen Carlos Vela i Los Angeles FC som stod för 34 mål på 31 matcher.

Kontraktet med LA Galaxy går ut vid årsskiftet och det ryktas vilt om framtiden.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.