Häcken dramatiskt vidare på målskillnad

Uppdaterad 2018-03-08 | Publicerad 2018-03-03

Häcken har imponerat i cupspelet och under försäsongen.

Men mot Gif Sundsvall räddade man sig vidare via 1–1 och bättre målskillnad efter ett lyckat dubbelbyte.

– Vi siktar mot att vinna cupen, säger inhopparen Adam Andersson till CMore.

Det var två lag som imponerat på varsitt håll som gjorde upp om segern i grupp fyra och en kvartsfinalplats i cupen på Bravida Arena.

Gif Sundsvall höll spelet väl uppe under den första halvleken mot Häcken.

Gästernas ledningsmål, och inte på något sätt orättvist, var mycket vackert i 24:e minuten.

Vacker språngskalle

Romain Gall vann bollen på mittplan och hittade ut fint till Dennis Olsson till vänster. På inlägget störtade Siriusnyförvärvet Kim Skoglund fram och språngskallade in 1–0 i nättaket.

Hemmalaget Häcken, utan sjuke spelregissören Daleho Irandust, hade svårt att dyrka upp gästerna.

Men direkt i den andra halvleken höjde Häcken tempot och klev högre upp i planen. Trycket mot William Eskelinen i Giffarnas mål var rejält, men utan att hemmalaget fick någon utdelning.

Häckens tränare Andreas Alm gjorde ett dubbelbyte efter 68 minuter där Adam Andersson och Crespo Kamara kom in. Efter en minut gav bytet maximalt resultat.

Adam Andersson glidtacklade fram bollen till Crespo Kamara som vände om helt och curlade in kvitteringen vid bortre stolpen till 1–1 i 69:e minuten.

– Jag gled in där för att få en tå på bollen, antingen för att stoppa en omställning för Sundsvall eller för att få fram bollen till vår spelare. Den gick till Crespo och han gjorde mål, säger Adam Andersson till CMore.

Med Crespo Kamara i spetsen valde Häcken åter att fira med att flera spelare la sig raklånga som plankor med ansiktet rakt ned i konstgräset.

– Det var inte så överraskande att vi skulle dra den målgesten igen, säger Andersson.

Vidare på målskillnad

Häcken hade ypperliga lägen via frilägen för Paulinho och Crespo att definitivt säkra kvartsfinalplatsen och hemmaplansfördel, men utan att få till det.

I stället blev det Sundsvall som forcerade under några dramatiska slutminuter. Men 1–1 stod sig tiden ut och det innebar att Häcken tog sig vidare till kvartsfinal i Svenska Cupen tack vare en bättre målskillnad.

– Det betyder mycket att gå vidare. Det blir bättre motstånd och det är mycker roligare att spela tävlingsmatcher än träningsmatcher. Det är bra inför allsvenskan, säger Adam Andersson.