Vilt firande efter Örebros 2–2-mål.

Kalle Holmberg såg ut att bli hjälte på sin 25-årsdag.

Men Filip Rogic pajade födelsedagsfesten.

Sent i matchen sköt han Örebro SK vidare i Svenska cupen.

IFK Norrköpings skyttekung Kalle Holmberg såg ut att skjuta laget vidare i Svenska cupen. I den 82:e minuten fick han bollen i ett centralt läge strax innanför straffområdet.

Han ryckte förbi flera spelare innan han känsligt chippade bollen över ÖSK:s försvar och målvakt Mathias Karlsson. Bollen satt i bortre hörnet till 2–1. Då såg det ut att bli en perfekt födelsedag för 25-åringen.

Rogic förstörde 25-årsdagen

Men Peking, som hade haft mest boll i matchen, lyckades inte hålla undan mot Örebro SK. I slutminuterna lyckades Filip Rogic kvittera. Han fick bollen centralt i banan och sköt in 2–2 med en bredsida.

– Det är riktigt skönt att sätta dit den sista så att vi går vidare, säger Rogic.

– Vi skapade mycket på kontringar. Vi hade resultatet att gå på, så vi blir lite lägre och de får ha mycket boll.

DMK öppnade målskyttet - men snabb replik

IFK Norrköping var spelförande på hemmaplan, men det tog en knapp timme innan laget fick utdelning.

Alexander Jakobsen lyfte in ett inlägg som David Moberg Karlsson skarvade in till 1–0. Men bara minuten efter kvitterade Nahir Besara med ett vobblande skott.

”Känns lite tråkigt”

IFK Norrköping och Örebro SK hade fyra poäng vardera inför dagens match. ÖSK hade bättre målskillnad inför mötet, och efter 2–2 är laget vidare i Svenska cupen. För IFK Norrköping är cupäventyret slut.

– Det är två olyckliga mål Örebro gör. Det känns lite tråkigt, men så är det, säger IFK Norrköpings tränare Jens Gustafsson.

Örebro SK och IFK Norrköping slutade på fem poäng i grupp 6. Det gjorde även Helsingborgs IF efter 3–0 mot Tvååkers IF, men Skåneklubben har gjort färre mål än ÖSK.