Blågul kross i regn och rusk

Uppdaterad 2023-10-16 | Publicerad 2023-10-13

Regn, rusk och strömavbrott.

Men Sveriges U21-landslag imponerade och körde över Moldavien med 4–0 i EM-kvalet.

Hjälte: Oscar Vilhelmsson, som gjorde två mål.

Det var inga optimala förutsättningar för skönspel på Falcon Alkoholfri Arena i Falkenberg.

Regnet vräkte ner och vindar på uppemot 20 sekundmeter piskade spelare och åskådare i ansiktet.

Tv-tittarna hade det desto skönare hemma i sofforna, men missade ett par minuter av andra halvlek då problem med strömmen uppstod i Falkenberg.

Men haveriet löstes snabbt.

Tre debutmålskyttar

Dessförinnan hade Blågult mer eller mindre avgjort matchen efter en imponerande första halvlek som innehöll tre mål.

Förre Blåvitt-spelaren Oscar Vilhelmsson, numera i tyska Darmstadt, gjorde 1–0 och 3–0 med vad som var hans första mål i U21-landslaget.

Detsamma gällde förre Bajen-spelaren Williot Swedberg, numera i Celta Vigo, som gjorde 2–0-målet.

Och Djurgårdens Lucas Bergvall, 17, som gjorde 4–0 (slutresultatet) i slutminuterna.

Viktig seger

Segern var en rejäl revansch efter fiaskot senast då man förlorade mot Nordmakedonien med 0–1.

Nu klättrar man upp till en andra plats i gruppen, som Nederländerna alltjämt leder.