Jordanien går till en historisk final

Publicerad 2024-02-06

Jordanien hade aldrig kommit längre än till kvartsfinal.

Nu är landet i final i asiatiska mästerskapen efter en jätteskräll mot Sydkorea.

– Spelarna stod för en heroisk insats, säger förbundskaptenen Hussein Ammouta.

Inför semifinalen gav Jordanien-seger runt sju gånger pengarna men det var inte relevant när matchen spelades.

Jordanien vann med 2–0 mot Sydkorea, med Tottenham-stjärnan Heung-min Son i laget, efter två mål i den andra halvleken.

”Vi visste”

Yazan Al Naimat satte 1–0 i 53:e minuten och knappt en kvart senare utökade Mousa Al-Tamari.

– Spelarna stod för en heroisk insats. Vår ”X-faktor” var att vi inte gav Sydkorea mer respekt än nödvändigt, säger Jordaniens marockanske tränare Hussein Ammouta enligt The Guardian.

– De har släppt in mål i sina senaste matcher och vi visste att det gick att göra mål mot dem.

Historisk final

Nu väntar final för Jordanien, som bara har kvalificerat sig för asiatiska mästerskapen tre gånger tidigare. Finalen spelas på lördag, mot vinnaren i semifinalen mellan hemmanationen Qatar och Iran.

Sydkoreas förbundskapten Jürgen Klinsmann tycker att Jordanien förtjänade segern.

– De spelade mer aggressivt och vann nästan alla dueller, säger tysken.

Sydkorea och Son Heung-min är utslagna ur asiatiska mästerskapen.