Utvisad för målgest – Irak tappade allt på tilläggstid

Uppdaterad 2024-01-30 | Publicerad 2024-01-29

Aymen Hussein gjorde 2–1 för Irak mot Jordanien och firade med att kopiera motståndarnas målgest.

Då blev han utvisad och Jordanien vände matchen med mål i 95:e och 97:e minuten.

– Det är omöjligt att spela med tio spelare i såna här matcher, säger Iraks tränare Jesús Casas efter matchen.

När Jordanien gjorde 0–1 i 46:e minuten satte flera spelare sig ner vid målfirandet för att låtsas äta nationalrätten ”mansaf”. När mästerskapets skyttekung Hussein sköt 2–1 för Irak i 77:e minuten gjorde han samma sak.

Då tog den iranska domaren fram sitt andra gula kort för Hussein och Jordanien fick då avsluta matchen med en man mer. Ett läge laget minst sagt tog vara på.

Otroliga vändningen på tilläggstid

Med motståndarens målspruta utvisad kunde Yazan Alarab först göra 2–2 i 95:e minuten. I matchens absolut sista skede klev mittfältaren Nizar Mahmoud Al-Rashdan fram och sköt bollen i mål i 97:e minuten, vilket innebar 3–2 och vinst för Jordanien.

– Vi förtjänade att vinna, säger Iraks tränare efter matchen.

Jordanien är nu vidare till kvartsfinal i asiatiska mästerskapen där de möter Tadjikistan på fredag, den 2 februari.