Boquist vann Bengan Boys-kampen mot Olsson

Nederländerna var på väg att skrälla mot Norge.

Men Martin Boquist kunde vinna Bengan Boys-fajten på bänken med Staffan Olsson.

Norge är vidare med full pott i VM efter 27–26-segern.

Handboll

Matchen mellan Norge och Nederländerna spelades, som väntat, i ett blixtrande tempo.

Det var Nederländerna, med Staffan Olsson som ny förbundskapten, som behärskade spelet i överljudsfart bäst i början av matchen. Med ett aggressivt försvar, en Bart Ravensbergen som tog kommandot i målvaktsmatchen och den lille spelmotorn Luc Steins i högform kunde Nederländerna ta ledningen med 14–8 efter 23 minuter och gå till paus med 17–13.

Sagosen bäste målskytt

Men i andra halvlek började Norge, med Martin Boquist som ny assisterande förbundskapten, hämta igen sedan andremålvakten Kristian Sæverås kommit i gång och Nederländernas förstauppställning, som man är så beroende av med sin smala trupp, verkade krokna. Med en kvart kvar ledde Norge matchen för första gången: 21–20.

Nederländerna bet sig dock kvar och gjorde tillställningen jämn tills det återstod en minut och man bommade en ”japan” i tvåmålsunderläge.

Matchen slutade 27–26, Sander Sagosen blev bäste målskytt med sju mål och därmed är norrmännen vidare med fyra poäng och Nederländerna med två från grupp F. Man tar också med sig Argentina på noll poäng.

I mellanrundan ställs lagen mot Tyskland (fyra poäng), Serbien (två) och Qatar (noll).