Zlatan inbytt – då föll Milan i Champions League

Uppdaterad 2021-10-20 | Publicerad 2021-10-19

Det har gått fyra år sedan Zlatan Ibrahimovic senaste Champions League-match.

Men idag gjorde 40-åringen comeback i turneringen när han fick en halvtimme på planen borta mot Porto när Milan föll med 1–0.

– Det finns inga ursäkter, säger han.

Efter två raka förluster – Atlético Madrid och Liverpool – reste Milan till Portugal för en tuff bortamatch mot Porto.

Men med en comebackande Zlatan Ibrahimovic i truppen fanns det gott hopp hos italienarna.

Svensken fick inleda på bänken och fick från första parkett se sitt lag bjuda på en ganska slätstruken insats på planen.

Gult kort för hög spark

Vid ställningen 0–0 blev 40-åringen således inbytt efter knappa timmen istället för Oliver Giroud och gjorde därmed återkomst i turneringen efter fyra års frånvaro.

Men Zlatans prestation var inget vidare. Det syntes tydligt att touchen inte riktigt var där och några farligheter skapade han inte heller.

I stället fick svensken se hemmalaget göra matchens enda mål i den 65:e minuten genom Luis Diaz.

Zlatan hann med att dra på sig ett gult kort i slutminuterna när han hade sulan uppe högt på en motståndare och kunde sedermera konstatera att situationen i CL är prekärt. Efter tre omgångar är Milan enda lag utan poäng i gruppen.

– Det finns inga ursäkter. Men vi måste komma ihåg att det här laget är tillbaka i Champions League efter så många år, säger Ibrahimovic i italiensk tv efter matchen.

– Jag har just kommit tillbaka, men jag behöver fler minuter för att hitta rytmen. Ju mer jag spelar ju mer kommer jag in i det.