Publicerad 2021-10-20

Antoine Griezmann i Atletico Madrid blev utvisad för sin höga spark.

Zlatan Ibrahimovic i Milan fick gult kort för en liknande situation.

”Jämförelsen som får Atletico-fansen att gå i taket: Varför blev inte Ibrahimovic utvisad?”, skriver Marca.

Atletico Madrid förlorade med 3–2 hemma mot Liverpool i Champions League, efter att Mohamed Salah avgjort på straff.

I samma grupp vann Porto med 1–0 hemma mot Milan på tisdagskvällen, efter segermål av Luis Diaz.

Tvåmålsskytten Antoine Griezmann fick rött kort i den 52:a minuten vid ställningen 2–2, efter att ha träffat Roberto Firmino i huvudet.

Zlatan Ibrahimovic bytte av Oliver Giroud i den 58:e minuten och sju minuter före baklängesmålet, i den 87:e minuten fick han varning för den höga sparken mot Chancel Mbemba.

”Olika regler”

Spansk media som huvudstadstidningen Marca och Mundo Deportivo i Katalonien reagerar på de olika domarbedömningarna, rapporterar Fotbollskanalen.

”I stort sett samma ögonblick fick två spelare olika straff för i stort sett samma förseelse där de träffar med dobbarna i huvudet. Det Zlatan Ibrahimovic gjorde var dessutom värre då han såg sin motståndare”, skriver Mundo Deportivo.

Även ryska Sport-Express tar upp jämförelsen och konstaterar att det var tyska domare i båda matcherna.

”De skrev olika regler för Ibra och Griezmann – svensken tillåts sparka en motståndare i huvudet men inte fransmannen. Domarna hade helt olika inställning till fult spel”, skriver Sport-Express.

Av italienska La Gazzetta dello Sport fick Zlatan Ibrahimovic spelarbetyget 5,5 av 10, vilket var mer än genomsnittligt i Milan.