Edsbyns revansch – kvitterade matchserien

Publicerad 2022-02-27

Efter en skrällförlust mot Sirius i det första mötet revanscherade sig Edsbyn.

I den andra kvartsfinalen krossade de Sirius med 8–2 borta på Studenternas.

Tabelltrean Edsbyn åkte på en chockförlust i det första mötet mot Sirius när de föll med 4–5 på hemmaplan.

Men under söndagen fick de revansch.

I en målrik första halvleken drog de ifrån och vann till slut komfortabelt med 8–2.

Målrik inledning

Matchen började med en målkavalkad och det var Edsbyn som satte tonen direkt när Samuli Helavuori satte 1–0 redan efter två minuter. Men Sirius hade svar på tal och kvitterade bara tre minuter senare.

Bortalaget tog dock ledningen igen när Samuli Helavuori gjorde sitt andra för dagen efter tio minuter, men ännu en gång kvitterade Uppsalalaget snabbt.

Men sen var det slut på det roliga. Edsbyn gjorde både 3–2 och 4–2 och innan halvleken var över sköt Mattias Hammarström in 5–2 på ett frislag.

Kvitterade kvartsfinalserien

Den andra halvleken blev betydligt mer händelsefattig och de första 25 minuterna hände nästan ingenting. I den 70:e minuten utökade Edsbyn genom Jonas Edling och när Sirius drog på sig en utvisning tio minuter senare gjorde Ted Hedell 7–2 innan Mattias Hammarström fastställde slutresultatet i matchens slutminuter.

Därmed är det nu lika på ett efter två spelade kvartfinaler. Nästa möte lagen emellan är den 1 mars. Då tar Edsbyn emot Sirius på hemmaplan igen.